21 01 2020 / 13:00

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 23 avgust 2019 15:41

Lokalna akciona grupa

“Srce Bačke”

 


Na nedavno održanoj Skupštini Lokalne akcione grupe “Srce Bačke” usvojen je novi Statut organizacije, kojim je uspostavljeno partnerstvo za teritorijalni ruralni razvoj, koje obuhvata sva naseljena mesta opština Kula i Vrbas. Dogovorena je zajednička izrada Lokalne strategije ruralnog razvoja.

Na Skupštini su konstituisana nova tela i organi Udruženja. Novim upravnim odborom će predsedavati Petar Pejin, a formirana je i Komisija za odabir prioritetnih projekata i Grupa za planiranje.  Osnovna uloga Lokalne akcione grupe je animiranje lokalnih resursa u cilju sprovođenja Lokalne strategije ruralnog razvoja i apliciranje sredstva za izradu Lokalne strategije ruralnog razvoja, kao jednog od uslova za povlačenje sredstava iz IPA i IPARD fondova EU.

Treba napomenuti da je Lokalna akciona grupa “Srce Bačke” do sada realizovala više pokrajinskih i republičkih projekata namenjenih izgradnji kapaciteta i ruralnom razvoju opštine Kula i aplicirala na dva međunarodna poziva. Trenutno broji 53 člana predstavnika javnog sektora, udruženja građana, poljoprivrednih gazdinstava, preduzetnika i zanatlija.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .