21 09 2019 / 00:18

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 18 jul 2019 14:40

Kažnjavanje nesavesnih građana

u vezi neuništavanja ambrozije

 

U sali Opštinskog veća opštine Odžaci, pomoćnik Predsednika opštine Odžaci Andrija Hajdu održao konferenciju za novinare zbog sve većeg širenja  korovske biljke ambrozije na teritoriji opštine Odžaci.

Hajdu je uputio obaveštenje, odnosno apel svim građanima opštine Odžaci, a posebno poljoprivrednim proizvođačima, da ispunjavaju zakonsku obavezu i uništavaju ovu štetnu biljku, fizičkim i hemijskim putem, na svojim parcelama.

Poljočuvarska služba će obilaziti i kontrolisati kako Odžake, tako i naseljena mesta, zajedno sa komunalnom inspekcijom. Nesavesni građani će se prvo opominjati, a ukoliko ništa ne budu preduzimali, biće naplaćivane i novčane kazne, na osnovu opštinske Odluke, i to u visini od 50.000 do 500.000  za pravna lica, u visini od 2.500 do 50.000 za odgovorna lica u pravnom licu, od 5.000 do 250.000 za preduzetnike, i u visini od 2.500 do 50.000 dinara za fizička lica.

Pored novčanih kazni, građani i preduzetnici će biti u obavezi da nadoknade i troškove komunalnih preduzeća koji će, ukoliko vlasnici  ili korisnici parcela neće, očistiti ambroziju. Lokalna samouprava će takođe angažovati komunalna preduzeća kako bi se očistile javne površine na teritoriji opštine Odžaci.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .