13 12 2019 / 05:37

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 31 maj 2019 15:57

U toku rekonstrukcija

Prevodnice „Bezdan“ i

Hidročvora „Šebešfok“

 


U toku je rekonstrukcija Prevodnice „Bezdan“ i Hidročvora „Šebešfok“, nakon koje će oba objekta biti ponovo u funkciji, posle višedecenijske pauze.

Na „Bezdanu“ su demontirane kapije prevodnice, koje će biti zamenjene novim, a ujedno traju i pripreme za reparaciju betonskog dela objekta. Na Prevodnici „Šebešfok“ odvijaju se građevinski radovi na uređenju komore betonskog dela objekta. Ovde je predviđeno osavremenjivanje i uvođenje elektromotornog, umesto nekadašnjeg ručnog pogona.

Radovi na ova dva objekta započeti su u septembru 2018. godine, a finasiraju se iz INTERREG - IPA programa prekogranične saradnje Mađarska – Srbija u okviru projekta pod nazivom „Kompleksno unapređenje vodoprivrede područja kanala „Baja-Bezdan” i vredni su blizu 2,8 miliona evra.  Ovim radovima ne samo da će se povećati nivo zaštite od poplava, već će se stvoriti i uslovi za prelazak brodova iz Dunava u kanal Baja-Bezdan i obezbediti puna operativna funkcija kanala.

Predviđen rok za završetak svih radova na kompleksom uređenju kanala Baja-Bezdan je kraj 2019. godine, što je i ranije nego što je planirano projektom.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .