13 11 2019 / 23:29

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 05 septembar 2019 16:24

Realizovan 3. Prekogranični

omladinski vatrogasni

letnji kamp

 


Udruženje Nemaca „Gerhard“ realizovalo je treći po redu Prekogranični omladinski vatrogasni letnji kamp na nemačkom jeziku u kampiralištu Crvenog krsta u Bačkom Monoštoru. Kamp je okupio oko 30 učesnika iz Hrvatske, Mađarske, Nemačke i Srbije, među kojima je bila i grupa mladih iz Crvenog krsta Nemačke.

U okviru programa, mladi u uzrastu od 14 do 17 godina, svakodnovno su učestvovali u tri radionice tematski vezane za oblasti protivpožarne zaštite, prve pomoći i sportskih aktivnosti, kojima su rukovodila tri referenta iz Nemačke.

U saradnji sa Crvenim krstom Sombor i Dobrovoljnim vatrogasnim društvom iz Bačkog Monoštora, učesnici su, u okviru pokazne vežbe, prisutnima pokazali simulaciju nezgode u kuhinji prilikom rukovanja zapaljivim materijama, posledice istih, zatim sanaciju požara i zbrinjavanje povređenih. Kamp je završen tradicionalnom fudbalskom utakmicom između učesnika kampa i vatrogasaca iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bački Monoštor.

Treba napomenuti da je Letnji kamp omogućen iz budžetskih sredstava Savezne Republike Nemačke preko Fondacije za kulturu Podunavskih Švaba Savezne pokrajine Baden-Vitemberg.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .