19 09 2019 / 00:31

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 26 jun 2019 14:42

Seminar za nastavnike

nemačkog jezika

 


U Udruženju Nemaca "Gerhard", protekle nedelje, održan je prekogranični seminar za nastavnike nemačkog jezika sa temom „Pozorišna pedagogija u nastavi nemačkog jezika". Seminar je okupio 14 nastavnika iz Srbije, Hrvatske i Rumunije, a realizovali su ga iskusni dramski pedagozi dr Mirona Stănescu i dr Kata-Szilvia Bartalis, sa Odseka za pedagogiju i didaktiku na nemačkom jeziku, Fakultet za psihologiju i pedagogiju na univerzitetu u Rumunija.

U okviru seminara nastavnici su inscenirali pozorišni komad „Čarobnjakov šegrt“, prema baladi Johana Volfganga Getea. Kroz praktične vežbe na polju estetske obrade pesama, jačanje govornih kompetencija, improvizaciju i režiranje učesnici seminara su stekli nova iskustva za rad sa učenicima u školskim tj. amaterskim uslovima. Nastavnici su insceniran komad izveli pred brojnom publikom u okviru 4. Dana kulture nemačke nacionalne zajednice u Vojvodini.

Iz "Gerharda" se zahvaljuju Fondaciji za kulturu Podunavskih Švaba Savezne pokrajine Baden-Vitemberg, koja je omogućila realizaciju ovog programa.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .