19 10 2018 / 17:44

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 30 novembar 2017 15:27

Projekat

"Ekološka inicijativa"

na teritoriji MZ Bački Breg

 

 

 

Udruženje građana „Volonter“, u saradnji sa JKP „Čistoća“ i MZ Bački Breg su u petak, 24. novembra i u utorak, 28. novembra, organizovali akciju uklanjanja dve divlje deponije na teritoriji Mesne zajednice Bački Breg. U akciji uklanjanja divlje deponije su učestvovali volonteri iz osnovne škole „Moše Pijade“ i volonteri iz UG „Volonter“, dok su kabasti otpad i reciklabilne sirovine uklanjale mašine iz JKP „Čistoća“.

Ove dve deponije su predstavljale komunalni problem ovog naseljenog mesta, a ovakvim akcijama je pokušano da se skrene pažnja javnosti na značaj očuvanja okoline, kao i udruživanja u zajedničke volonterske akcije kako bi se promenila i sama svet kod lokalnog stanovništva, pogotovo u manjim sredinama u kojima je tek odnedavno krenuo organizovan odvoz otpada i saniranje divljih deponija koje su korišćene decenijama.Ovom prilikom je uklonjeno preko sto kubnih metara otpada koji je predstavljao opasnost po zagađenje okoline, kao i širenja zaraznih bolesti, jer se same deponije nalaze u neposrednoj blizini naseljenog mesta, na svega nekoliko metara od stambenih objekata. Otpad koji je uklonjen sa divlje depnije, odnet je na gradsku deponiju u Rančevu.

Ove aktivnsoti su sprovedene u okviru projekta „Ekološka inicijativa“, a finansira ga Ministarstvo zaštite životne sredine, dok je partner na projektu JKP „Čistoća“.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Otkup 2018

Centar za edukaciju

MILANO HOME

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .