22 01 2018 / 22:50

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 30 novembar 2017 15:27

Projekat

"Ekološka inicijativa"

na teritoriji MZ Bački Breg

 

 

 

Udruženje građana „Volonter“, u saradnji sa JKP „Čistoća“ i MZ Bački Breg su u petak, 24. novembra i u utorak, 28. novembra, organizovali akciju uklanjanja dve divlje deponije na teritoriji Mesne zajednice Bački Breg. U akciji uklanjanja divlje deponije su učestvovali volonteri iz osnovne škole „Moše Pijade“ i volonteri iz UG „Volonter“, dok su kabasti otpad i reciklabilne sirovine uklanjale mašine iz JKP „Čistoća“.

Ove dve deponije su predstavljale komunalni problem ovog naseljenog mesta, a ovakvim akcijama je pokušano da se skrene pažnja javnosti na značaj očuvanja okoline, kao i udruživanja u zajedničke volonterske akcije kako bi se promenila i sama svet kod lokalnog stanovništva, pogotovo u manjim sredinama u kojima je tek odnedavno krenuo organizovan odvoz otpada i saniranje divljih deponija koje su korišćene decenijama.Ovom prilikom je uklonjeno preko sto kubnih metara otpada koji je predstavljao opasnost po zagađenje okoline, kao i širenja zaraznih bolesti, jer se same deponije nalaze u neposrednoj blizini naseljenog mesta, na svega nekoliko metara od stambenih objekata. Otpad koji je uklonjen sa divlje depnije, odnet je na gradsku deponiju u Rančevu.

Ove aktivnsoti su sprovedene u okviru projekta „Ekološka inicijativa“, a finansira ga Ministarstvo zaštite životne sredine, dok je partner na projektu JKP „Čistoća“.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Hair by Dusica

Bunjevačko prelo 2018

Robna kuca MILANO

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Welnes centar Banja Junaković

D KOmerc - Hundai
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .