21 01 2019 / 22:36

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 22 novembar 2017 15:31

Pozorišni festival

na nemačkom jeziku

 

 

Proteklog vikenda je na maloj sceni Narodnog pozorišta u Somboru održan Četvrti prekogranični pozorišni festival na nemačkom jeziku. Festival je okupio 100 mladih iz jedanaest amaterskih dramskih grupa iz Srbije, Hrvatske i Mađarske, koje su u petak, na maloj sceni izvele svoje komade. Posle programskog dela, u subotu su učesnici sa voditeljima svojih grupa u OŠ „Bratstvo-jedinstvo“ učestvovali na radionicama dramske pedagogije, kojima je cilj da unaprede svoja znanja i veštine, ali i da ih motivišu za dalje angažovanje na ovom polju.

Ovaj pozorišni festival je je jedini festival ovakvog tipa u Srbiji, a ima za cilj da poveže dramske grupe, podstakne razmenu njihovih iskustava, a mnogim učesnicima je ova menifestacija bila prva prilika da pokažu svoje umeće na daskama, koje život znače.

Organizaciju ovogodišnje manifestacije omogućili su OŠ „Bratstvo-jedinstvo“ iz Sombora, a realizaciju manifestacije su omogućili ambasada SR Nemačke, Fondacija za kulturu Podunavskih Švaba savezne države Baden-Virtemberg, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, kao i Nemačka fondacija.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Robna kuca MILANO

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .