22 01 2018 / 22:47

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 22 novembar 2017 15:31

Pozorišni festival

na nemačkom jeziku

 

 

Proteklog vikenda je na maloj sceni Narodnog pozorišta u Somboru održan Četvrti prekogranični pozorišni festival na nemačkom jeziku. Festival je okupio 100 mladih iz jedanaest amaterskih dramskih grupa iz Srbije, Hrvatske i Mađarske, koje su u petak, na maloj sceni izvele svoje komade. Posle programskog dela, u subotu su učesnici sa voditeljima svojih grupa u OŠ „Bratstvo-jedinstvo“ učestvovali na radionicama dramske pedagogije, kojima je cilj da unaprede svoja znanja i veštine, ali i da ih motivišu za dalje angažovanje na ovom polju.

Ovaj pozorišni festival je je jedini festival ovakvog tipa u Srbiji, a ima za cilj da poveže dramske grupe, podstakne razmenu njihovih iskustava, a mnogim učesnicima je ova menifestacija bila prva prilika da pokažu svoje umeće na daskama, koje život znače.

Organizaciju ovogodišnje manifestacije omogućili su OŠ „Bratstvo-jedinstvo“ iz Sombora, a realizaciju manifestacije su omogućili ambasada SR Nemačke, Fondacija za kulturu Podunavskih Švaba savezne države Baden-Virtemberg, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, kao i Nemačka fondacija.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Hair by Dusica

Bunjevačko prelo 2018

Robna kuca MILANO

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Welnes centar Banja Junaković

D KOmerc - Hundai
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .