21 10 2018 / 08:51

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 20 novembar 2017 16:05

SEC obeležio

Dan borbe protiv nasilja

nad decom

 


Juče je u Narodnom pozorištu u Somboru Somborski edukativni centar nizom aktivnosti obeležio Dan borbe protiv nasilja nad decom i Međunarodni dan dečjih prava. Oko trideset članova dramske sekcije izvelo je performans pod nazivom „Iskorak iz nasilja“, nakon čega su proglašeni pobednici likovnog konkursa “Imam pravo da odrastam bezbrižno”. Posetioci su potom imali priliku da pogledaju izložbu svih dečjih radova učesnika konkursa koji su bili izloženi u foajeu.

U sklopu događaja građanima je prvi put predstavljena inicijativa “Građani u akciji za prevenciju nasilja nad decom”, koja bi trebalo da rezultira kreiranjem, predlaganjem i usvajanjem dopune akcionog plana Strategije socijalne zaštite grada Sombora setom mera i aktivnosti u cilju prevencije nasilja nad decom i opredeljivanjem sredstava za njihovo sprovođenje. Inicijativu je prvog dana svojim potpisom podržalo oko 80 građana. Prikupljanje potpisa podrške nastavlja se i u narednom periodu, a građani koji to žele mogu učiniti radnim danima u prostorijama SEC-a u periodu od 9 do 17 časova ili putem sajta Somborskog edukativnog centra.

Aktivnosti realizovane u sklopu obeležavanja ova dva značajna datuma podržane su od strane TRAG fondacije i Delegacije Evropske unije u Srbiji u okviru projekta “Glas zajednica o EU integracijama – podsticaj dijalogu OCD i lokalnih vlasti oko javnih politika” i inicijativa Arigatou International; Prayer and Action and Global Network of Relgions for Children.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Otkup 2018

Centar za edukaciju

MILANO HOME

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .