21 01 2020 / 01:40

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 21 avgust 2017 14:43

ЗА ВИКЕНД ОДРЖАНИ "ДАНИ КРСТУРСКЕ ПАПРИКЕ"

На традиционалној манифестацији „Дани крстурске паприке“ у Руском Крстуру, која је одржана овог викенда по шести пут, посетиоци су могли да уживају у богатом програму. Ова манифестација представља не само важан пољопривредни, већ и туристички, привредни и културни догађај. Организатори приредбе Удружење паприкара „Капсикум анум” и Коњички клуб у Руском Крстуру окупили су произвођаче паприке из више места у Србији и из мађарског града Калоча. Оба дана у центру Руског Крстура предузетници су на око стотину тезги продавали првенствено паприку, али и другу разноврсну робу.

У Руском Крстуру се паприка гаји на 350 хектара и целокупна површина се налази под заливним системом, па суша не погађа ово поврће. У селу које је, осим по узгоју паприке, познато по љубави према коњима, недеља је била резервисана за касачке трке, ревију парадних запрега, доделе награда и дечје игре. Током оба дана манифестације у вечерњим часовима посетиоци су могли да уживају у дружењу уз музички програм.

Манифестацију „Дани крстурске паприке“ подржали су општина Кула и Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство АП Војводине.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .