18 11 2019 / 19:22

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 09 jul 2019 17:14

Pravo na lečenje o trošku

RFZO u inostranstvu

 


Građani Srbije sa overenim zdravstvenim knjižicama imaju mogućnost da, prilikom turističkog boravka u 20 evropskih država imaju pravo na lečenje o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Prema pisanju Novinske agencije "Tanjug" iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranju poručuju da prilikom privatnog boravka u inostranstvo osiguranici imaju pravo na lečenje o trošku Fonda samo u slučaju hitne medicinske pomoći "kako bi se otklonila neposredna opasnost po život i zdravlje".

Republički fond za zdravstveno osiguranje ima sklopljene međudržavne ugovore sa Austrijom, Belgijom, Bosnom i Hercegovinom, Bugarskom, Velikom Britanijom, Italijom, Luksemburgom, Mađarskom, Severnom Makedonijom, Nemačkom, Poljskom, Rumunijom, Slovačkom, Francuskom, Holandijom, Hrvatskom, Crnom Gorom, Češkom, Slovenijom i Turskom.

Iako je najčešća destinacija srpskih turistata tokom leta Grčka, Republički zavod za zdravstveno osiguranje sa tom zemljom nema potpisan međunarodni sporazum. Putno osiguranje u tom slučaju može se kupiti kod bilo koje osiguravajuće kuće.

Prilikom odlaska u pomenute zemlje neophodno je da osiguranici pribave dvojezični obrazac - povrdu, koja se izdaje u filijalama Republičkog fonda na osnovu nalaza i mišljenja Lekarske komisije da osiguranik ne boluje, odnosno da nije bolovalo od akutnih ili hroničnih bolesti u poslednjih 12 meseci.

Iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje napominju da će trošak u svakoj zdravstvenoj ustanovi u inostranstvu biti refundiran, uz račun i medicinski dokument. Rok za isplatu je 14 dana.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .