20 10 2019 / 07:36

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 06 februar 2019 15:35

Elektronske usluge MUP SrbijePotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović najavio je da će od sredine ove godine građanima, nakon što elektronski podnesu zahtev za produženje vozačke dozvole, one biti dostavljane na kućnu adresu.

Prema rečima ministra Stefanovića, uvođenjem ove usluge građanima će biti omogućeno i da nakon izrade istu dobiju na kućnu adresu, bez odlaska u policijsku stanicu i čekanja na šalterima.

Predstavljajući elektronske usluge MUP-a, on je podsetio i da su gotovo sve usluge namenjene vozačima digitalizovane, uključujući  i proces polaganja vozačkih ispita u auto-školama.

Osim toga ministar je naveo i da je od novembra  uvedena elektronska prijava boravišta stranaca, a od septembra digitalno prosleđivanje zapisnika o uviđaju Udruženju osiguravača.

Stefanović podseća i da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, u nameri da građanima što više olakša svakodnevni život, učinio dostupnim svoje baze podataka drugim državnim organima, kojima sada sami građani više ne moraju donositi izvode iz matične knjige, uverenja o državljanstvu, papire o prebivalištu, boravištu i slično.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .