20 10 2019 / 08:37

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 11 januar 2019 17:05

Prošla godina u Srbiji

bila je najtoplija

 


Prema pisanju Novinske agencije "Beta", prošla godina u Srbiji bila je najtoplija otkad se vrše meteorološka merenja, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

Proleće 2018. je bilo najtoplije sa srednjom temperaturom vazduha u proseku višom za jedan stepen u odnosu na prethodno najtoplije proleće iz 2007. godine. Protekla jesen je bila druga u istoriji po visini temperature u Kikindi i na Paliću, dok je u Beogradu bila treće najtoplija. Prošlo leto je bilo najtoplije u istoriji merenja u Srbiji prema minimalnoj temperaturi vazduha.

Januar prošle godine je bio peti najtopliji na nivou Srbije, a drugi najtopliji u Somboru i Banatskom Karlovcu. April je bio najtopliji u istoriji merenja s temperaturom vazduha u proseku za dva stepena višom u odnosu na prethodni najtopliji april, što je bilo 2000. godine. Prošli maj je bio najtopliji maj u Beogradu, Valjevu i Sremskoj Mitrovici, dok je na nivou Srbije bio treći najtopliji. Oktobar je bio treći najtopliji za Srbiju, dok je bio drugi najtopliji 10. mesec u Novom Sadu, Kikindi, Zrenjaninu, Somboru i na Paliću.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .