17 01 2019 / 12:40

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 11 januar 2019 17:05

Prošla godina u Srbiji

bila je najtoplija

 


Prema pisanju Novinske agencije "Beta", prošla godina u Srbiji bila je najtoplija otkad se vrše meteorološka merenja, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

Proleće 2018. je bilo najtoplije sa srednjom temperaturom vazduha u proseku višom za jedan stepen u odnosu na prethodno najtoplije proleće iz 2007. godine. Protekla jesen je bila druga u istoriji po visini temperature u Kikindi i na Paliću, dok je u Beogradu bila treće najtoplija. Prošlo leto je bilo najtoplije u istoriji merenja u Srbiji prema minimalnoj temperaturi vazduha.

Januar prošle godine je bio peti najtopliji na nivou Srbije, a drugi najtopliji u Somboru i Banatskom Karlovcu. April je bio najtopliji u istoriji merenja s temperaturom vazduha u proseku za dva stepena višom u odnosu na prethodni najtopliji april, što je bilo 2000. godine. Prošli maj je bio najtopliji maj u Beogradu, Valjevu i Sremskoj Mitrovici, dok je na nivou Srbije bio treći najtopliji. Oktobar je bio treći najtopliji za Srbiju, dok je bio drugi najtopliji 10. mesec u Novom Sadu, Kikindi, Zrenjaninu, Somboru i na Paliću.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Novogodišnje i Božićne Čestitke

Centar za edukaciju

Robna kuca MILANO

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .