23 04 2019 / 01:59

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 26 decembar 2018 16:59

Štrajk Službi za katastar

u Republici SrbijiU više od 100 Službi za katastar u Republici Srbiji sprovodi se štrajk. Kako se navodi u saopštenju, Republički geodetski zavod koji, pored svih problema i poteškoća, obavlja izuzetno važne poslove za građane i državu u celini ne zaslužuje da se sa njegovih najviših pozicija blate zaposleni koji u njemu pregalački rade. Svi rezultati koji su postignuti u poslednjih nekoliko godina su proizvod rada zaposlenih. Dok svim drugim službenicima primanja rastu zaposlenima u Republičkom geodetskom zavodu se smanjuju, kao i to da u periodu od 2002. godine do danas nijedna Vlada RS nije suštinski razmotrila značaj i poziciju Republičkog geodetskog zavoda.

Nastupi u medijima i izjave poslovodstva i njegovih sindikalnih marioneta, koji pokušavaju da opravdano nezadovoljstvo zaposlenih prikažu kao političku zloupotrebu radnika od strane sindikata, je najdrastičniji primer pritiska na sindikate i kršenja prava na sindikalno delovanje.

Bez ijednog konkretnog dokaza, članovima Štrajkačkog odbora se lepe etikete i pripisuju politički mentori. Kako se dalje navodi u saopštenju štrajk zaposlenih u Republičkom geodetskom zavodu nema nikakvu političku pozadinu, naročito bilo kakve mentore izvan Republičkog geodetskog zavoda.

Ovim putem se obaveštavju građani da će zbog preduzetih radnji koje poslovodstvo preduzima prema učesnicima štrajka u narednom  periodu u većini Službi za katastar rad zaposlenih biti prekinut u potpunosti. Time će biti dovedena u pitanje i mogućnost izdavanja dokumenata za ugrožene kategorije za potrebe zdravstvenog i socijalnog osiguranja građana, za šta odgovornost snosi poslovodstvo Republičkog Geodetskog Zavoda.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Pergamona Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .