25 06 2019 / 14:45

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 21 decembar 2017 16:30

Hapšenja zbog

zloupotrebe službenih

položaja

 

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnih nekoliko dana, u više odvojenih akcija na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije, koje su posebno vezane za zloupotrebe službenih položaja u državnim organima, uhapsili su 38 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od 2008. godine do danas počinili više koruptivnih krivičnih dela.

Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni budžet Republike Srbije, budžete lokalnih samouprava i druga privredna i fizička lica oštetili za više od 7,6 miliona evra. Akcije su u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, Upravom carina i Poreskom policijom, sprovedene na teritoriji Novog Sada, Subotice, Zrenjanina, Sombora, Sremske Mitrovice, Pančeva, Smedereva, Požarevca, Jagodine, Zaječara, Čačka, Užica, Pirota, Niša i  Novog Pazara. Među uhapšenima su i četiri carinska službenika, bivši funkcioner opštine Bačka Topola, zaposlena u dve osnovne škole, radnik kompanije  „Dunav osiguranje“, bivše odgovorno lice filijale „Pireus banke „ u Novom Sadu, carinski agenti u špediterskim kućama, više odgovornih lica i zaposlenih u različitim privrednim društvima.Krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv još 39 osoba, među kojima je pet policijskih službenika, carinski službenik, bivši funkcioner opštine Pećinci, bivše odgovorno lice Klinike za kardiohirurgiju – Klinički centar Srbije i još troje odgovornih lica u toj ustanovi, članovi Komisije za sport opštine Petrovac na Mlavi, odgovorno lice fudbalskog kluba „Trbunje“.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom, uhapsili su odgovorno lice  preduzeća ''Topagrar 021“ doo Novi Sad L.Dž. (1970), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica. Sumnja se da je L.Dž. doveo u zabludu oštećenu da će joj, nakon uplate 2.250.000 dinara po predračunu, isporučiti voćarski traktor, što nije učinio. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Somboru.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu i protiv odgovornog lica "HBS Cargo" doo, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i falsifikovanje službene isprave. Postoje osnovi sumnje da je on u toku 2014. godine, od privrednih društava "Tim izolirka" doo iz Šida i "Pimit" doo iz Sombora preuzeo robu u ukupnoj vrednosti od 1.731.853 dinara, koju je dalje prodao „na crno“ tj. bez evidentiranja u poslovnoj dokumentaciji, a robu do danas nije platio.Na ovaj način je, kako se sumnja, sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u navedenom iznosu.Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru, takodje po nalogu Višeg javnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu protiv odgovornog lica Zemljoradničke zadruge „Stapar“ iz Stapara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.Postoje osnovi sumnje da je on u periodu od 2012. do 2014. godine, preuzimao poljoprivredne proizvode od dvoje oštećenih iz Stapara, koje nije platio, niti vratio.Na ovaj način, oštećenima je pričinjena šteta u ukupnom iznosu od  1.669.303 dinara, a u korist Zemljoradničke zadruge „Stapar“.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Malac Genijalac Sombor

Bayer Propulse

Amigo KAFA

Chemical Agrosava

Chemical Agrosava

Agrimatco

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .