22 01 2019 / 00:02

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 07 decembar 2017 16:33

Humanitarna rekreacija

video prilog

 

 

Humanitarni čas rekreacije i fitnesa za pomoć u lečenju Đurđice Vukajlović  inače profesorku marketinga na Fakultetu za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije, bivšeg dugogodišnjeg sportistu i trenera,  organizovan je u Somboru na inicijativu Vere Predmerski i Siniše Kozaka a manifestaciju je podržala i Antonija Nađ Kosanović, član gradskog veća za sport i omladinu.

Ovakva manifestacija je još jednom pokazala da grad Sombor predstavlja lidera u Srbiji na polju rekreacije i fitnesa, i što je najbitnije, pokazala se i humanost na delu. Ukupno je prikljupljeno 10840 dinara , koje su uplaćene na račun Đurđice Vukajlović.

Đurđica je majka sedmogodišnjeg Aleksandra, profesorka marketinga na Fakultetu za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije, bivši dugogodišnji sportista i trener, dobitnica više sportskih priznanja. Nakon vađenja masnog tkiva krajem aprila 2017. godine, deo tkiva je poslat na Institut za patologiju Medicinskog fakulteta. Krajem maja Đurđica je dobila patohistološki nalaz i saznala da ima epiteloidni sarkom proksimalnog tipa. Nakon biopsije male karlice potvrđene su metastaze epiteloidnog sarkoma proksimalnog tipa. Đurđica je hospitalizovana i sprovedena su joj dva ciklusa sistemske hemioterapije. U septembru 2017. Godine je trebalo da se javi na treći ciklus hemioterapije, ali je zbog vidnog progresivnog rasta tumora i opšteg propadanja organizma bila prinuđena da zatraži pomoć lekara u inostranstvu. Po preporic profesora odeljenja za ortopediju i traumatologiju Medicinskog fakulteta u Istanbulu primila je 25 agresivnih radio terapija i 5 kombinovanih hemioterapija, što je rezultiralo smanjenje primarnog tumora za 45% i stvaranje mogućnosti da se izvede operacija uklanjanja istog. Rok je vrlo kratak – neophodno je da se skupi novac što je pre moguće, jer svakim danom odlaganje šanse da  Đurđica preživi su sve manje.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Robna kuca MILANO

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .