22 11 2019 / 14:40

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
8 11 Gradonačelnica Sombora PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 08 novembar 2019 16:19

Gradonačelnica Sombora na

prvom Švajcarsko-Srpskom

forumu o značaju proizvoda

sa geografskim poreklom,

"GI" oznake kvaliteta

 

Dušanka Golubović, gradonačelnica Grada Sombora učestvovala je na prvom Švajcarsko-Srpskom forumu o značaju proizvoda sa geografskim poreklom, GI oznake kvaliteta, kao jedinstvenog alata za brendiranje lokalnih zajednica i podsticanje ekonomskog rasta.

Na skupu pod nazivom „OriGInal iz Srbije“ predstavljeni su primeri najbolje prakse iz Švajcarske koja je GI proizvode učinila sastavnim delom kulturne i turističke ponude, kao i mogućnosti partnerstva sa privatnim sektorom u promociji autentične hrane i rukotvorina sa našeg podneblja.

Obraćajući se prisutnim učesnicima Golubovićeva je istakla da je Sombor kao lokalna samouprava prepoznao jedan ovakav pristup i da je u cilju realizacije nekoliko različitih mera krenuo da radi i na geografskoj zaštiti porekla proizvoda na različite načine.

Na skupu su pored gradonačelnice Sombora govorili i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, NJ.E. ambasador Švajcarske u Srbiji Philippe Guex, kao i predstavnici proizvođača autentičnih srpskih proizvoda, a skup je otvorio Vladan Vasić član Upravog odobora NALED-a i gradonačelnik Pirota.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .