08 12 2019 / 23:03

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
5.11.SEC PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 05 novembar 2019 16:19

SEC i ovu godine organizovao

trodnevnu obuku za volontere

programa "Škola dobre volje"

 

 


 

U prostorijama Somborskog edukativnog centra održana je, desetu godinu za redom, jesenja, trodnevna obuka za nove volontere u okviru programa “Škola dobre volje – volonter deci na usluzi”. Program se realizuje od 2009. godine, a do danas je više od 100 volontera pružilo pomoć u savladavanju nastavnog gradiva više od 300 dece.

Učesnici su u toku trodnevne obuke, kroz metodologiju neformalnog obrazovanja imali priliku da steknu znanja i veštine iz oblasti asertivne komunikacije, zaštite i sigurnosti dece, volonterizma i omladinskog aktivizma, metodike nastavnog časa, inkluzije i dečijih prava.

Obuku su sproveli Nikola Buzadžija i Ivana Barać, koordinatori volontera u okviru Škole dobre volje, a pored prethodno navedenih tema učesnici obuke su imali priliku da se upoznaju sa koncepcijom programa i steknu znanja i veštine koja će im pomoći da budu što uspešniji u budućem radu sa decom, kako tokom volontiranja tako i tokom nastavka školovanja i profesionalne karijere.

U narednom periodu učesnici obuke imaće priliku da u okviru SEC-ovog dugogodišnjeg programa pruže pomoć deci prilikom savladavanja nastavnog gradiva. Program je namenjen prevashodno deci iz ranjivih grupa kojoj je potrebna besplatna pomoć u savladavanju nastavnog gradiva.

Program “Škola dobre volje – volonter-ka deci na usluzi” ove godine se realizuje uz podršku Grada Sombora i Arigatou International u okviru inicijativa Global Network of Religions for Children, End Child Poverty I Learn to Live Together.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .