15 10 2019 / 04:19

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
3 10 Gradonačelnica PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 03 oktobar 2019 14:56

Konferencija

"Saradnja do održivog razvoja

- Agenda 2030"

 


Dušanka Golubović, predsednica Stalne koferencije gradova i opština i gradonačelnice Sombora bila je jedan od govornika na konferenciji pod nazivom "Saradnja do održivog razvoja - Agenda 2030" koja je održana u Novom Sadu.

Ova konferencija je deo regionalnog projekta „Socijalna prava za osetljive grupe“, Nemačke razvojne saradnje, koji sprovodi GIZ i njegovih partnera, Pokrajinskog zavoda za socijalnu zaštitu u saradnji sa Pokrajinskim Sekretarijatom za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Stalne konferencije gradova i opština i Grada Novog Sada.

U svom obraćanju prisutnim učesnicima Golubovićeva je istakla da kada su članice UN-a usvojile Agendu 2030 u septembru 2015. godine, bilo je jasno da je za postizanje ciljeva održivog razvoja neophodno uključiti sva tri nivoa vlasti – globalni, nacionalni i subnacionalni, odnosno lokalni.

Agenda 2030 UN – Globalna razvojna agenda sadrži 17 ciljeva održivog razvoja, koji su proistekli iz Milenijumskih ciljeva razvoja i koji se međusobno prožimaju kroz sve tri dimenzije održivog razvoja – ekonomsku, ekološku i socijalnu.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .