15 10 2019 / 03:38

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
3 10 NSZ PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 03 oktobar 2019 14:47

Pet obuka za tržište rada

za 2019. godinu - Sombor, Crvenka,

Odžaci, Apatin,...

 


U Zapadnobačkom okrugu u toku je realizacija pet obuka za tržište rada za 2019. godinu u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

U Somboru je organizovana obuka za viljuškariste za 5 polaznika koja će trajati 127 školskih časova. Tokom obuke polaznici će se upoznati sa rukovanjem i manevrisanjem viljuškarom, vrstama viljuškara, načinom održavanja,dijagnostikom i otklanjanja sitnih kvarova, transmisijom viljuškara, organizovanjem radnog mesta i zaštitom na radu.

U opštini Kula, tačnije, u Crvenki, se realizuje obuka za krojenje i šivenje u koju je uključeno 5 nezaposlenih lica sa evidencije nezaposlenih u Kuli. Obuka se sastoji iz teorijskog dela i radne prakse. Obuka je započela 02. septembra i trajaće do 26. novembra tekuće godine.

U Odžacima su u toku dve obuke i to obuka za gerontodomaćice za 6 polaznika i obuka za ručno tkanje u koju je takođe uključeno 6 polaznika. Tokom obuke za ručno tkanje polaznice se upoznaju sa ramovima i razbojima za ručno tkanje, snovanjem i građenjem osnove, izradom i čitanjem tkačkih šema, tkanjem različitih vrsta tkanina, sa starinskim tkanjem i tkanjem trakama. Po završetku obuke polaznice koje uspešno završe obuku ostaju na radnoj praksi u trajanju od 20 radnih dana.

Obuka za gerontodomaćice u Apatinu se realizuje za 6 nezaposlenih lica. Obuka je započela 12. septembra i traje do 21. novembra tekuće godine.

Nakon uspešno završenih obuka polaznicima će biti uručeni sertifikati. U toku oktobra se očekuje i početak osnovne informatičke obuke ECDL u koju će biti uključeno 20 osoba sa invaliditetom.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .