15 10 2019 / 04:02

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
24 9 Sombor Stapar PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 24 septembar 2019 15:39

5. "Tkačka kolonija" u Staparu

 

video prilog

U Domu kulture u Staparu održana je sada već tradicionalna, peta po redu, "Tkačka kolonija". Ova manifestacija ima za cilj očuvanje kulturnog nasleđa Autonomne pokranije Vojvodine i revitalizaciju autentičnih lokalnih brednova, poput staparskog ćilima.

"Tkačku koloniju", koja je pod pokroviteljstvom predsednika Pokrajinske Vlade, i Nj.E. Ambasadora Nemačke u Srbiji, Grada Sombora i Etno mreže, obišli su NJ.E. Tomas Šib, ambasador Republike Nemačke u Beogradu, NJ.E. Kun Adam, ambasador Kraljevine Belgije u Beogradu,  generalni konzul Republike Hrvatske u Republici Srbiji Velimir Pleša, ministar poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva Branislav Nedimović, predsednica "Etno mreže" NALED-a Violeta Jovanović i gradonačelnica Grada Sombora Dušanka Golubović sa saradnicima.

U okviru "Tkačke kolonije" dodeljena su i priznanja učenicima staparske osnovne škole za najbolje radove na temu staparskog ćilima

U sklopu posete Staparu, Gradonačelnica Sombora je u Županiji ugostila predstavnike diplomatskog kora Evropske unije, Hrvatske , Nemačke, Belgije i Ukrajine gde im je predstavljena jedna od najvećih slika rađena u tehnici  ulje na platnu „Bitka kod Sente“, nakon čega su obišli kuću u kojoj je živeo i stvarao somborski slikar Sava Stojkov.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .