21 01 2020 / 12:57

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
13 9 Gimnazija Veljko Petrović PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 13 septembar 2019 15:51

Promocija

“Nacionalnog Dana Davanja”

 

video prilog


 

 

Fondacija Gimnazije “Veljko Petrović” organizovala je, u četvrtak, promociju “Nacionalnog Dana Davanja”. Na promociji održanoj u prostorijama Gimnazije  gosti su bili predstavnici Srpskog filantropskog društva, Gradske uprave, direktori somborskih škola i potencijalni donatori.

Podsetimo,  na inicijativu Srpskog filantropskog foruma 2018. godine prvi put je, na dan rođenja Mihajla Pupina, 9. oktobra, pod pokroviteljstvom Saveta za filantropiju i predsednice Vlade Republike Srbije, obeležen Nacionalni dan davanja.

Ovogodišnja kampanja povodom “Nacionalnog dana davanja” pod nazivom „Škola dobrih ljudi“ ima za cilj da nas sve podstiče na važnost zajedničkog davanja i ulaganja u zajednicu u kojoj živimo.

Fondacija Gimnazije „Veljko Petrović“ Sombor je prepoznata od strane Srpskog filantropskog foruma, kao jedan od partnera „Nacionalnog dana davanja“, u funkciji sve većeg interesovanja za IT smer u Gimnaziji, koja želi da pripremi svu zainteresovanu decu iz završnih razreda osnovnih škola za nova odeljenja koja se otvaraju i inovativne modele učenja. Tako da je sada u toku  globalna akcija doniranja potrebnih sredstava za opremanje Informatičkog kabineta koji će koristiti učenici svih 5 gradskih osnovnih škola, kao i učenici osnovnih škola iz naseljenih mesta koja pripadaju Gradu Somboru.

Kampanja  se realizuje na teritoriji Grada Sombora. Ukupan iznos sredstava koji je potreban da se prikupi je 896.865,60 dinara. Do sada je prikupljeno preko  250 hiljada dinara a ostalo je još 26 dana do kraja kampanje, a do cilja je potrebno prikupiti još oko 650 hiljada.

Dragana Jovančević, izvršna direktorka Srpskog filantropskog foruma rekla na je zašto je somborska Gimnazija izabrana kao partner u ovoj kampanji.

Direktor somborske Gimnazije dr Ladislav Fekete, jedan od osnivača Fondacije u Gimnaziji, zajedno sa svojim saradnicima Dušanom Lukićem i Zoranom Simendićem bio je domaćin promocije.

Promociji “Nacionalnog Dana Davanja” prisustvovao je, u ime Gradske uprave, Antonio Ratković zamenik gradonačelnice Sombora.

Učenički parlament somborske Gimnazije je podržao ovu kampanju i aktivno uzeo učešće u njoj, kako donacijama, korisnim predlozima, tako i animiranjem  učenika  kako iz Gimnazije tako iz svih somborskih škola da im se na veoma jednostavan naćin pridruže u ostvarivanje ciljeva značajnih za podizanje kvaliteta obrazovanja u našoj lokalnoj zajednici.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .