23 09 2019 / 00:31

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
6 9 Grad Sombor PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 06 septembar 2019 15:42

Sombor među prvoplasiranim

u takmičenju

"Šampioni bezgotovinskog plaćanja"

 

Grad Sombor nalazi se među prvoplasiranim lokalnim samouprava u takmičenju "Šampioni bezgotovinskog plaćanja".

Dva meseca od početka takmičenja „Šampioni bezgotovinskog plaćanja”, građani i privreda platili su karticama više od 4.000 taksi, naknada i poreza na šalterima u 46 gradova i opština u Srbiji.

Najveći broj bezgotovinski plaćenih poreskih i neporeskih nameta, u odnosu na broj stanovnika, zabeležila je opština Crna Trava, a pored Sombora tu su Priboj, Irig i Šabac. S druge strane – u 14 lokalnih samouprava nije izvršeno ni jedno plaćanje karticom na šalteru.

Podsećanja radi Кancelarija za IT i eUpravu u saradnji s NALED-om i uz podršku kompanija Mastercard i Visa je početkom jula pokrenula takmičenje gradova i opština „Šampioni bezgotovinskog plaćanja” pod sloganom „Plati karticom i pobedi”. U takmičenju učestvuje 60 lokalnih samouprava sa teritorije Republike Srbije koje su omogućile plaćanje taksi i naknada platnim karticama na POS terminalima instaliranim na šalterima.

Prvoplasirana lokalna samouprava biće nagrađena dečijim igralištem u vrednosti od 20.000 evra, pet prvoplasiranih dobiće internet prezentaciju „U službi građana” u skladu sa standardima internet prezentacije Vlade Srbije, a prvih 10 gradova i opština plaketu „Šampioni bezgotovinskog plaćanja” koja će biti uručena na završnoj konferenciji u Beogradu.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .