19 11 2019 / 21:07

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
16.08 Dužijanca u Subotici PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 16 avgust 2019 16:28

Dužijanca obeležena i u Subotici

Video prilog

Pripadnici Bunjevačke nacionalne zajednice obeležili su jedan od svojih nacionalnih praznika "Dan Dužijance", koji je započeo misom zahvalnicom, u sredu, 14. avgusta, u franjevačkog crkvi - crkvi Svetog Mihovila u Subotici na kojoj su predstavljeni ovogodišnji bandaš i bandašica Vladimir Vuković i Dunja Mačković. Na misi je blagosiljan kruv od novog žita.

Program obeležavanja ovog bunjevačkog praznika nastavljen je u četvrtak, 15. avgusta, na Veliku Gospojinu svečanim programom koji je bio priređen okupljanjem učenika ispred Bunjevačke matice, zatim je usledio svečani defile kroz centar Grada Subotice, potom je usledilo polaganje cveća na bistu Blaška Rajića.

Svečani program bio je priređen na bini u centru Grada Subotice sa kulturno umetničkim programom sa sedam folklornih grupa koje su odigrale splet Bunjevačkih igara.

Prisutnima se ispred Bunjevačkog nacionalnog saveta obratila predsednica dr Suzana Kujundžić Ostojić, potom se obratila pomoćnica gradonačelnika Grada Subotice Zagorka Panić, Miroslav Ilić, pomoćnik za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama u Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu i Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučno istraživačku delatnost.

Nakon završenog svečanog kulturno umetničkog programa, usledilo je bandašicino kolo koje je trajalo do kasno u noć uz tamburašku pratnju orkestra "Naša tajna".

 

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .