17 10 2019 / 02:50

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
14.8.Kula PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 14 avgust 2019 15:59

U Kuli održan Aktiv direktora

osnovnih i srednjih škola

 


U cilju pripreme za početak nove školske godine, odnosno sagledavanja potreba i viškova zaposlenih u obrazovnim ustanovama, u Kuli je održan Aktiv direktora osnovnih i srednjih škola. Prema rečima prosvetnog inspektora Zorana Rakića, stvarni procenat tehnoloških viškova na nivou obrazovnih ustanova opštine Kula iznosi oko 40 procenata. Ono što je deficitarno, jesu nastavnici nastavnih predmeta matematika, fizika, nemački i engleski jezik.

Takođe, Osnovnoj školi „Petefi brigada“ i Osnovnoj i Srednjoj školi sa domom učenika „Petro Kuzmjak“ iskazana je potreba za nastavnim kadrom na jezicima nacionalnih manjina, mađarskom i rusinskom.

Zaključak sastanka je da su direktori obrazovnih ustanova, kao i u prethodnim godinama postupali u skladu sa svojim obavezama, da stručno i kvalitetno definišu popunu slobodnih radnih mesta, a u vezi tehnoloških viškova, postupilo se u skladu sa Zakonom i posebnim kolektivnim ugovorom za zaposlene u obrazovanju.

Sastanku su prisustvovali direktori svih osnovnih i srednjih škola, a njime je predsedavao Damjan Miljanić, predsednik opštine Kula.

 

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .