24 01 2020 / 02:20

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
6.8.Sombor PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 06 avgust 2019 15:24

Održana javna prezentacija

nacrta odluke o kriterijumima

za raspodelu sredstava

 


Kako je i najavljeno, održana je javna prezentacija nacrta Odluke o kriterijumima za raspodelu sredstava iz budžeta Grada Sombora za finansiranje rada nacionalnih saveta nacionalnih manjina. Treba napomenuti da je Sombor drugi grad u Vojvodini, posle Novog Sada, koji radi na donošenju ovakve odluke.

Prezentaciju je vodila načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave grada Sombora Nevena Rosić, a prisustvovali su i gradski većnik za oblast nacionalnih manjina i saradnje sa verskim zajednicama Silard Janković i pomoćnik gradonačelnice za oblast međunarodne saradnje Ivan Šimunov koji su učestvovali u izradi nacrta Odluke.

Sekretarka Skupštine grada Sombora Vera Baljak na prezentaciji je istakla da je jako dobro što kroz ovu Odluku gradonačelnik ne može da donosi rešenja o raspodeli sredstava bez prethodnog pribavljanja mišljenja Saveta za međunacionalne odnose i isto tako kada nacionalni saveti donose finansijske planove prethodno treba da pribave saglasnost Saveta za međunacionalne odnose.

Na prezentaciju su došli predstavnici nacionalnih manjina sa teritorije Grada Sombora, koji su pohvalili nacrt Odluke o kriterijumima za raspodelu sredstava iz budžeta Grada Sombora za finansiranje rada nacionalnih saveta nacionalnih manjina i nisu imali primedbe.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .