20 09 2019 / 01:06

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
23,7. Gradsko veće PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 23 jul 2019 16:27

167. sednica

Gradskog veća

Grada Sombora

 


Gradonačelnica Grada Sombora Dušanka Golubović predsedavala je nedavno održanom 167. sednicom Gradskog veća Grada Sombora, na kojoj su članovi Gradskog veća razmotrili i usvojili 17. tačaka dnevnog reda.

Između ostalih, usvojen je predlog Odluke o prvim izmenama i dopunama odluke o određivanju akustičkih zona na teritoriji Grada Sombora. Prema maksimalno dopuštenom nivou buke, teritorija Grada Sombora podeljena je na šest akustičkih zona i to:

I zona: područje za odmor i rekreaciju, bolničke zone i oporavilišta, kulturno-istorijski lokaliteti, veliki parkovi

II zona: turistička područja, kampovi i školske zone

III zona: čisto stambena područja

IV zona: poslovno-stambena područja, trgovačko-stambena područja i dečja igrališta

V zona: gradski centar, zanatska, trgovačka, administrativno-upravna zona sa stanovima, zona duž saobraćajnica, magistralnih i gradskih

VI zona: industrijska, skladišna i servisna područja i transportni terminali bez stambenih zgrada. O ovom predlogu Odluke izjasniće se odbornici Skupštine grada na narednom zasedanju.

Gradski većnici su usvojili i predlog Odluke o pristupanju izradi Plana zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama na teritoriji Grada Sombora. Ovom Odlukom se: utvrđuje pristupanje izradi Plana zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama na teritoriji Grada Sombora, utvrđuje sadržaj Plana zaštite i spasavanja i obrazuje stručno operativni tim za izradu Plana zaštite i spasavanja.

Na 167. sednici Gradski većnici su usvojili predlog Javnog poziva bankama za kratkoročno kreditiranje privrednih  subjekata, „mikro“ i „mala“ pravna lica i preduzetnika sa sedištem na teritoriji Grada Sombora uz učešće lokalne  samouprave u finansiranju kamate na kredite. Sredstva kojima će Grad Sombor ove godine finansirati kamatu na dodeljene kredite su ograničena i iznose 1.000.000,00 dinara.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .