26 08 2019 / 06:29

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
10. 6. Ovih dana u Somboru i okolini PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 10 jun 2019 00:00

Ovih dana u Somboru i okolini :


 

* Gradonačelnica Sombora sa saradnicima je na poziv organizatora Somborskog Moto kluba „Lowlanders“,posetila u subotu učesnike moto skupa i učestvovala na svečanom defileu motora kroz grad. Učesnici moto skupa su na čelu sa  gradonačelnicom, prodefilovali somborskim Vencima i Apatinskim putem se vratili na „Štrand“, gde su zajedno sa posetiocima imali priliku da vide zanimljive akrobacije na motoru. Na Moto susretu, kojim je obeleženo 20 godina postojanja Moto kluba „Lowlanders“, na bini u okviru Kupališta “Štrand” svirali bendovi „Nešto između“, „Prljavi romeo“, „Zbogom Brus Li“ i „Trilogy“.

*Danas 34.sednica Skupštine grada Sombora. Odbornici  između ostalog, odlučuju o predlogu Odluke o donošenju izmena i dopuna plana generalne regulacije naseljenog mesta Kolut, predlogu Rešenja o imenovanju glavnog urbaniste Grada Sombora, predlogu Odluke o završnom računu budžeta Grada Sombora za 2018. godinu sa konsolidovanim izveštajem o trošenju sredstava budžetskih korisnika i predlogu za zaključenje kolektivnog ugovora kod poslodavca Doma zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ Sombor.

* Zamenik gradonačelnice grada Sombora, Antonio Ratković učestvovao je na drugom panelu  regionalne radionice za medije na temu “Upravljanje migracijama”. Pored Sombora na ovom drugom panelu učestvovali su i predstavnici lokalnih samouprava iz Kikinde, Šida i Subotice. Radionicu sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), u sklopu Podrške Evropske unije upravljanju migracijama u Republici Srbiji kao deo komunikacione kampanje usmerene na bolju informisanost, razumevanje fenomena migracija od strane medija i građana. Cilj radionice je bio da unapredi i osnaži partnersku saradnju između lokalnih medija, lokalnih samouprava i centralnog nivoa vlasti u kontekstu upravljanja migracijama u Republici Srbiji.

* Odeljenje za poljoprivredu i zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Sombora apeluje na sve građane i poljoprivredne proizvođače grada Sombora i naseljenih mesta da uklone ambroziju na svojim posedima i parcelama, s obzirom na visoka alergena svojstva ove biljke i činjenicu da je veliki broj građana alergičan na polen ambrozije, kao i da se broj lica koja su alergična na polen ambrozije iz godine u godinu povećava.

* Grad Sombor se priključio kampanji takmičenje gradova i opština  „Šampioni bezgotovinskog plaćanja“ i na taj način za svoje građane od 1. jula obezbedio pogodnost – najniže troškove provizije za plaćanje javnih usluga, 45 dinara za iznose manje od 4,500 dinara i dvostruko niža provizija u iznosu od 1% za transakcije veće vrednosti.Ovim  putem  pozivaju se građani da prilikom plaćanja javnih usluga na šalterima  gradske uprave grada Sombora koriste platne kartice, i  time doprinesu  da  u gradu  Somboru bude obavljen najveći broj plaćanja karticom u odnosu na broj stanovnika, čime bi grad  Sombor kao prvoplasirana  lokalna samouprava bio nagrađen sa dečijim  igralištem  u vrednosti 20.000 evra.

*Odeljenje inspekcije i komunalne policije Gradske uprave grada Sombora u okviru redovnih mesečnih kontrola komunalnog reda danas u Gakovu i Rastini, zatim 13.6. na redu su Stanišić i Riđica, 17.6. B. Breg i Kolut, 19.6. B. Monoštor i 20.6. Bezdan.

* Udruženje ljubitelja konja “Zapadna Bačka”, organizuje naredne četiri nedelje program “Za dušu Riđanu danas vozim fraj”. U okviru programa(9.,16.,23. i 30.juna )  na “Fijaker placu” u  vremenu od 10 do 12 časova kreću besplatne vožnje fijakerom za svo građanstvo Sombora, okoline Sombora i turiste. Pokrovitelj programa Grad Sombor a cilj je sačuvati fijakersku tradiciju Grada Sombora.

* Peti po redu festival "Nedelja pozorišta" u Sonti počinje u ponedeljak, 10. juna i trajaće sve do subote 16. juna. Festival će u ponedeljak, 10 juna, sa početkom u 18 sati otvoriti glumica Jelena Srećkov iz Novog Sada, a publika će imati priliku da pogleda predstavu „Neka dođe neko“ koja govori o poznatoj slikarki Mileni Pavlović-Barili. Nakon toga u 20 časova nastupiće čuveni beogradski “Teatar Levo” sa predstavom „Zoološka priča“ po tekstu Edvarda Olbija.

* Izložba slika sicilijanskog umetnika Pipa Altomarea, biće otvorena u utorak, 11. juna u 19h u Galeriji KC "Laza Kostić" Sombor. Postavka će biti aktuelna do 27. juna.

* Književni susreti pod nazivom „S našim piscima“održaće se 12. i 14. juna u sali Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“. Sreda 12. juna, biće posvećena  stvaralaštvu, akademika Mira Vuksanovića, književnika, nekadašnjeg upravnika Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“, Biblioteke Matice srpske i sadašnjeg upravnika Biblioteke SANU, povodom izlaska njegogove knjige „Nasamo s Milanom Konjovićem“ a drugo veče, u petak, 14. juna, Saši Radojčiću, pesniku, književnom kritičaru, esejisti, prevodiocu i profesoru filozofije umetnosti na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Razgovor sa gostima, obe večeri sa početkom u 18 časova, vodiće Mileta Aćimović Ivkov, književni kritičar iz Beograda.

* 27. Pozorišni maraton pod nazivom “Sloboda, Jednakost, Bratstvo”  u Somboru 13, 14. i 15. juna. U četvrtak u 19h  svečano otvaranje i predstava Dragoslava Mihailovića“PETRIJIN VENAC” u režiji Bobana Skerlića u izvedbi Atelje 212, Beograd. PROGRAM

* Povodom manifestacije “NOĆ knjige”, 14. juna, vrata Pozajmnog odeljenja Gradske biblioteke (Kralja Petra I broj 11) biće otvorena do 23 sata, a u periodu od 19 do 23 sata važiće popust od 50% na godišnju upisninu.

* 9. “Green Town Jazz fest”  biće održan 20. i 21. juna, u bašti “Bowling centra”. Prvog dana sa početkom u 20 časova nastupaju“Thursday joy quartet” (Vojislav Savkov - saksofon, Rafael Juhas - klavir, Fedor Ruškuc - kontrabas i Siniša Karalić – bubanj), a od 22 časa koncert “Milica Duduić Ponjević quintet” (Milica Dudić Ponjević - vokal, Vojislav Savkov - saksofon, Aleksandar Dujin - klavir, Robert Sič - kontrabas, Miroslav Karlović - bubanj). Drugi dan od 20hsviraju đaci Muzičke škole“Petar Konjović”, a festival zatvara nastup“Aleksandar Dujin Orchestra – Happy moments” (Nevena Reljin - vokal, Vanja Manić Matić - vokal, Milena Jančurić – flauta, Aleksandar Dujin - klavir, Ervin Malina - kontrabas, Petar Radmilović – bubanj).Ulaz je besplatan, a moguće je rezervisati sto (u Bowling centru Bowling Stones - Apatinski put 1 ili na brojeve 069/4377-112 i 025/437-711).

* Turistička organizacija grada Sombora organizuje tradicionalnu manifestaciju XXII „Somborski kotlić“, 22. juna na Trgu Svetog trojstva. Generalni sponzor manifestacije je UniCredit banka, a pokrovitelj je Grad Sombor. Na Gradskom trgu riblji paprikaš će se kuvati uz tamburaški sastav “Ravnica” i estradnog umetnika Harisa Džinovića. Informacije o prijavama za učešće i takmičenje na br. tlf 025 434 350 ili direktno u prostorijama TOG Sombor.

* “Terminal Music & Arts Festival” u Somboru 28. i 29. juna. Karte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima “”Gigstixa”, “Ddticketsa” i “Ticketlinea”. Više informacija o festivalu na zvaničnom sajtu www.terminalfest.org i na FB stranici.

* U 30.,poslednjem kolu Vojvođanske lige Sever u fudbalu, na Gradskom stadionu u Somboru u “gradskom derbiju”, “Radnički 1912” pobedio “Radnički” rezultatom 3 : 0 i potvrdio prvo mesto ove sezone sa bilansom od 26 pobeda 3 nerešena, jedan poraz i gol razlikom 91 prema 15 . “Radnički” sezonu završava na 13.mestu. Drugoplasirani tim Lige, “Sloga” iz Čonoplje u Tavankutu izgubila 3 : 2, i završila takmičenje sa ukupno 60 bodova.

* Marko Fratrić takmičar Rvačkog kluba “Soko”, osvojio je zlatnu medalju na Državnom prvenstvu za starije pionire održanom u Senti. Srebrne medalje osvojili su Simo Jovišić i Jovan Stajin. U konkurenciji rvača iz 24 kluba, somborska ekipa “Soko” je zauzeo treće mesto.

* Na internacionalnom karate turniru ‘Kup Zadrugara  2019’’ u Zrenjaninu,  najmlađi takmičari karate kluba ‘’Somborac’’ osvojili su 6 zlatnih i 3 srebrne  medalje.  Zlatne medalje u pojedinačnom kata nadmetanju osvojili su: Jovana Miličević, Boris Senjavin , Jana Mijatović, Kristina Kosanović, Nikola Vulin i Nikola Čavić. Srebrnu medalju osvojili su: Uroš Boca , Lana Krizmanić i Kristina Kosanović. Bilo je ovo poslednje takmičenje za takmičare ‘’Somborca’’ na kraju takmičarske sezone 2018.-2019. godine.

* Sportski savez grada Sombora obaveštava somborke da se program Besplatna sportska rekreacija – fitnes u gradu Somboru realizuje i tokom juna meseca. Trenutno je u toku 18. ciklus i Treninzi  se odvijaju dva puta nedeljno (ponedeljkom od 18 časova/sredom od 19 časova) u sali mesne zajednice Nova Selenča na Sonćanskom putu. Sa vežbačima rade  instruktori: Bojana Marić, Mario Dugandzić i Nataša Babić.

* U periodu od 10. do 30. juna, preduzeće „Oris“ doo Sombor u saradnji sa „Ciklonizacija“ Ad Novi Sad vrđiće  tretman suzbijanja odraslih komaraca na teritoriji grada Sombora i pripadajućih naselja iz vazduha i sa zemlje. Tretman će se vršiti u predvečernjim časovima od 18 do 23 časa u danima kada meteorološki uslovi budu povoljni. Suzbijanje odraslih komaraca sa zemlje će se vršiti ULV tehnikom na teritoriji svih naselja preparatom na bazi aktivne materije deltametrin, dok će se aviotretman vršiti preparatom na bazi aktivne materije lambdacihalotrin u zaštitnoj zoni Dunava i obodnim delovima naselja Bački Monoštor i Bezdan. Preparati su štetni za pčele, te se mole pčelari da zaštite ili izmeste svoje košnice.

* Uponedeljak u Somborui dalje sunčano i toplo vreme. Minimalna jutarnja temperatura iznosiće 21 stepen, dok će maksimalna dnevna oko 16h biti 33 stepena. Duvaće severoistočni povetarac brzinom do 3,5 m/s, a prosečna vlažnost vazduha kretaće se oko 65%. Meteorolozi slično vreme najavljuje za celu ovu nedelju.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

MeteorCommerce Otkup 2019.

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Hair by Dusica

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .