26 08 2019 / 06:34

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
7.06.Sombor PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 07 jun 2019 15:43

Upozoravaju se građani

da uklone ambroziju na

svojim posedima i parcelama

 


Odeljenje za poljoprivredu i zaštitu životne sredine Gradske uprave Grada Sombora apeluje na sve građane i poljoprivredne proizvođače grada Sombora i naseljenih mesta da uklone ambroziju na svojim posedima i parcelama, s obzirom na visoka alergena svojstva ove biljke i činjenicu da je veliki broj građana alergičan na polen ambrozije, kao i da se broj lica koja su alergična na polen ambrozije iz godine u godinu povećava.

Ambrozija se može uništavati hemijskim sredstvima zajedno sa ostalim korovom, ili mehaničkim putem: čupanjem i košenjem. Čupanje se preporučuje iz korena, a košenje što bliže zemlji, kako ne bi ostali izdanci koji mogu opet da izrastu.

Odeljenje za poljoprivredu i zaštitu životne sredine ovim putem upućuje apel građanima da poštuju navedeno u zajedničkom interesu, jer ukoliko se ne pristupi uništavanju odnosno uklanjanju ambrozije Odeljenje za poljoprivredu i zaštitu životne sredine, na osnovu podataka poljočuvarske službe, Komunalne inspekcije i komunalne policije, biće prinuđeno da primeni sankcije protiv lica koja ne pristupe uništavanju ambrozije.

Podsećanja radi, Odlukom Skupštine grada Sombora o zaštiti poljoprivrednog zemljišta, useva i zasada, poljskih puteva i kanala od poljske štete propisano je da su vlasnici i korisnici obradivog poljoprivrednog zemljišta dužni da zemljište redovno obrađuju, kao i da vrše sistemsko-kontinuirano uklanjanje svih korova, a naročito ambrozije na istom.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

MeteorCommerce Otkup 2019.

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Hair by Dusica

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .