11 12 2019 / 22:28

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
7.06."NALED" PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 07 jun 2019 15:30

Pokrenuta

nacionalna kampanja

„Šampioni

bezgotovinskog plaćanja“

 


 

Kancelarija za IT i elektronsku upravu zajedno sa NALED-om, uz podršku kompanija Mastercard i Visa, pokrenula nacionalnu kampanju i takmičenje gradova i opština „Šampioni bezgotovinskog plaćanja“.

Tim povodom u Narodnoj skupštini Republike Srbije održana je konferencija za medije na kojoj je Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu, predstavio  nacionalnu kampanju i takmičenje gradova i opština “Šampioni bezgotovinskog plaćanja. Skupu je prisustvovala i Helena Roksandić Musulin, načelnica gradske uprave grada Sombora.

Kampanja će trajati od 1. jula do 31. decembra, a sve jedinice lokalne samouprave koje budu uključene moći će da se takmiče tako što će se brojati broj transakcija na POS terminalima u lokalnim samoupravama u odnosu na broj stanovnika koji žive na tim teritorijama.

Za lokalnu  samoupravu koja do 31. decembra bude imala najveći broj transakcija obezbeđena je nagrada – dečje igralište u vrednosti 20.000 evra. Takođe, pet jedinica lokalnih samouprava koje budu imale najveći broj transakcija imaće priliku da dobiju besplatno novi portal lokalne samouprave po uzoru na internet prezentaciju Vlade Srbije „U službi građana“ koja podrazumeva dvosmernu komunikaciju sa građanima i koja ima puno dodatnih servisa i usluga koje omogućavaju lakši pristup slepim i slabovidim osobama.

Grad Sombor je u  Prijemnoj kancelariji i pisarnici gradske uprave grada Sombora, januara  2019. godine  putem  pet POS  terminala, omogućio građanima plaćanje taksi i naknada platnim karticama, i time ispunjava uslov za učešće u takmičenju .

Grad Sombor se priključio kampanji takmičenje gradova i opština  „Šampioni bezgotovinskog plaćanja“ i na taj način za svoje građane od 01. jula obezbedio pogodnost – najniže troškove provizije za plaćanje javnih usluga, 45 dinara za iznose manje od 4,500 dinara i dvostruko niža provizija u iznosu od 1% za transakcije veće vrednosti.

Ovim  putem  pozivaju se građani da prilikom plaćanja javnih usluga na šalterima  gradske uprave grada Sombora koriste platne kartice, i  time doprinesu  da  u gradu  Somboru bude obavljen najveći broj plaćanja karticom u odnosu na broj stanovnika, čime bi grad  Sombor kao prvoplasirana  lokalna samouprava bio nagrađen sa dečijim  igralištem  u vrednosti 20.000 evra.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .