19 05 2019 / 16:41

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
10 10 Opšta bolnica Sombor PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 10 oktobar 2018 15:42

Hirurška ekipa iz somborske

bolnice izvela

prvu operaciju odstranjenja

tumora na početnom

delu debelog creva

 

 

 

Hirurška ekipa Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru izvršila je operaciju odstranjenja tumora na početnom delu debelog creva.

Prva samostalna operacija, stručno nazvana laparaskopska desna kolektomija zbog tumora početnog dela debelog creva ili kako ga hirurzi nazivaju desnom kolunu, sa urađenom anastomozom između tankog i ostatka debelog creva,  urađena je početkom ove nedelje.

Operaciju je izvela hirurška ekipa u sastavu, hirurg prim. dr Božidar Vukmirović, asistenti – dr Andrej Šimon i dr Vajk Belanji,  anesteziolog dr Milka Zorić i medicinske sestre  Ana, Tanja i Snežana.

Predsednik Skupštine grada prim. dr Zoran Parčetić, jedan od začetnika laparaskopske hirurgije u Somboru, čestitao je kolegama i istakao da su ovakve operacije idealne za bolesnike sa visokim operativnim rizikom kakav je i operisani pacijent. Reč je o plućnom bolesniku sa oštećenim srcem kojem je prethodno urađena i operacija na krvnim sudovima srca.

Hirurzi somborske bolnice, prim. dr Božidar Vukmirović, dr Darko Kosanović i dr Vajk Belanji, su samostalnu operaciju izveli i na upaljenom slepom crevu, a pre dva meseca i na rektumu.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Pergamona Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .