24 01 2018 / 11:10

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
07 12 OSI PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 07 decembar 2017 16:51

Tribina "Ravnopravno:

OSI u političkom životu"

 

 

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom u prostorijama Doma penzionera u Somboru, 6.12.2017. godine održana je tribina "Ravnopravno: OSI u političkom životu".

Organizatori tribine bili su Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom i Udruženje distrofičara Zapadnobačkog okruga.U okviru istoimenog projekta čiji je cilj jačanje političkog učešća osoba sa invaliditetom (OSI) u Srbiji kroz unapređenje ostvarivanja njihovih građanskih i političkih prava i društvenu uključenost, učesnici tribine imali su prilike da se kroz video prezentaciju bliže upoznaju sa projektom i rezultatima istog.Autor Željko Mitrović, inače član Centra za samostalni život osoba sa invaliditetom, prisutnima je govorio o problemima sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom, kako u političkom delovanju, tako i u svakodnevnom životu. Prisutni su nakon prezentacije učestvovali u interesantnoj debati u kojoj je bilo reči o mnogobrojnim preprekama sa kojima se susreću ove osobe.

Zaključeno je da se svi zajedno moramo boriti protiv predrasuda i diskriminacija kojima su osobe sa invaliditetom svakodnevno izložene, počevši od sebe, pa utičući i na širu društvenu zajednicu.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Hair by Dusica

Bunjevačko prelo 2018

Robna kuca MILANO

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Welnes centar Banja Junaković

D KOmerc - Hundai
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .