21 10 2018 / 08:23

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
06 12 NSB Sombor PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 1
LošeNajbolje 
sreda, 06 decembar 2017 15:14

Tamburaški gala koncert

 

 

Tamburaškim gala koncertom povodom predstojećih božićnih  i novogodišnji praznika, Nacionalni savet bunjevačke nacionalne manjine, kancelarija u Somboru, pod pokroviteljsvom Skupštine grada Sombora,  priredili su svojim sugrađanima nezaboravno pretprazničko muzičko veče.

Predsednik Skupštine grada Sombora prim. dr. Zoran Parčetić je istakao kako postoji želja da pokažemo da Sombor ima tradiciju, da ima dušu, da će Sombor očuvati sve one vrednosti po kojima je poznat, a sve to u saradnji sa Bunjevačkim Nacionalnim savetom.Prigodnim rečima čestitke za predstojeće praznike obratila se i predsednica Nacionalnog saveta Bunjevaca dr Suzana Kujundžić Ostojić, a tradicionalne božićne melodije, vojvođanska, starogradska, klasična i popularna filmska melodija bili su deo bogatog repertoara Velikog tamburaškog orkestra „Vasa Jovanović“ iz Novog Sada kojim rukovodi Zoran Brica Bugarski.Pored brojnih solista koji su nastupili na koncertu, prigodne tekstove o Božiću, simbolici i tradiciji proslavljanja najradosnijeg hrišćanskog praznika kod Bunjevaca govorile  su: Stanislava Lutkić, Ružica Parčetić i Anja Knežević.

Koncert, za koji se tražila karta više, ispraćen je sa velikim interesovanjem somborske publike, gostiju i prijatelja bunjevačkih institucija.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Otkup 2018

Centar za edukaciju

MILANO HOME

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .