20 11 2018 / 12:34

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
30 11 Gradsko veće PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 30 novembar 2017 15:40

92. sednica

Gradskog veća

 

 

 

Gradsko veće je, na 92. sednici, utvrdilo Predlog odluke o prvim izmenama i dopunama odluke o pripremi i distribuciji vode za piće, odvođenju i prečišćavanju upotrebljenih voda i odvođenju atmosferskih voda na području grada Sombora i proslediće je na razmatranje i usvajanje odbornicima Skupštine grada Sombora.

Veće je donelo rešenje o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2018. godinu. Za određivanje poreza na imovinu na teritoriji grada Sombora određeno je pet zona, jedinstveno za grad i sela. Zone su određene prema komunalnoj opremljenosti, opremljenosti javnim objektima, saobraćajnoj povezanosti sa centralnim delovima grada i drugim sadržajima u gradu, odnosno selima. Najopremljenija je prva zona i u ovoj zoni, primera radi, prosečna cena kvadratnog metra kuća za stanovanje iznosi 45.189, a u petoj zoni 15.185 dinara. Cena kvadratnog metra građevinskog zemljišta u prvoj zoni iznosi 1.500, u četvrtoj 460, a u petoj zoni 160 dinara. Cena kvadratnog metra poljoprivrednog zemljišta u trećoj i četvrtoj zoni iznosi 110, te u petoj 76 dinara.Rešenje o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2018. godinu će se primenjivati od 1. januara 2018. godine.

Gradsko veće je na 92. sednici, održanoj 28. novembra, prihvatilo informaciju o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti javnih komunalnih preduzeća čiji je osnivač Skupština grada Sombora. Informacijom je obuhvaćen period od 1. januara do 30. septembra, a Veće je preduzećima kod kojih je utvrđena neusklađenost naložilo da, prilikom izrade programa poslovanja za 2018. godinu, pažljivije planiraju ekonomske parametre kod kojih je neusklađenost konstatovana.

Odlučeno je i da se sa Poljoprivrednom stručnom službom Sombor, Kazneno-popravnim zavodom u Somboru, Srednjom poljoprivredno-prehrambenom školom i OŠ „Branko Radičević“ u Staparu, zaključi ugovor o korišćenju zemljišta u javnoj svojini grada Sombora koje nije privedeno nameni, a koristi se kao poljoprivredno zemljište. Ugovor će se zaključiti za proizvodnu  2017/2018. godinu.

Na 92. sednici utvrđeni su i kriterijumi i tekstovi javnih poziva „LAP za mlade 2018.“ i „PROGRAMI za decu u 2018.“.

Veće je dalo saglasnost na programski sadržaj i finansijski okvirmanifestacije „Zimske čarolije“, koja će biti organizovana u periodu od 22. decembrado 7. januarai odlučilo o drugim pitanjima iz delokruga svog rada.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Otkup 2018

Centar za edukaciju

MILANO HOME

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .