21 10 2018 / 08:10

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
23 11 Sombor PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 23 novembar 2017 15:33

Aktivna politika

zapošljavanja

 

 

Sagledavajući mere aktivne politike zapošljavanja, sprovedene tokom 2017. godine, Savet za zapošljavanje grada Sombora konstatovao je da je, u okviru programa koje je realizovao i finansirao grad, zaposleno 294 lica.

Za zapošljavanje nezaposlenih lica iz budžeta grada je izdvojeno 103.590.000 dinara, a zapošljavanje je ostvareno putem finansiranja programa samozapošljavanja, novog zapošljavanja, stručne prakse, javnih radova u oblasti starih zanata, kao i putem javnih radova preko javnih komunalnih preduzeća. Finansirani su i programi pomoći starim i nepokretnim licima, te poljočuvarska služba.Programi su realizovani uz tehničku podršku somborske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Na sastanku Saveta za zapošljavanje, održanog 17. novembra, koncipirani su i predlozi koji će biti dostavljeni nadležnim organima. Predlozi se odnose na sprovođenje mera aktivne politike zapošljavanja tokom naredne godine, a jedan od predloga jeste da se u budžetu za 2018. godinu planira veći iznos sredstava za sprovođenje programa novog zapošljavanja.

„Za ovaj program je u 2017. godini bilo najveće interesovanje, odnosno, podneto je najviše zahteva, a predložićemo i da se prilikom realizovanja javnih radova više angažuju nezaposlena lica sa sela, kao i da se javni radovi organizuju na području sela“, kaže Sava Dojić, predsednik Saveta i član Gradskog veća za oblast finansija i privrede.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Otkup 2018

Centar za edukaciju

MILANO HOME

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .