20 11 2018 / 12:06

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
22 11 JKP Vodokanal PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 22 novembar 2017 15:43

Preporuke za potrošače

 

 

Budući da nas u narednom periodu očekuju zimski dani, koji će biti praćeni niskim temperaturama, iz JKP “Vodokanal” Sombor apeluju na građane koji žive u kućama da blagovremeno toplotno izoluju svoje vodomere i unutrašnje instalacije, kako bi na taj način sprečili smrzavanje istih, što za posledicu ima, kako nestanak vode, tako pucanje cevi i mernih uređaja. Poželjno je da potrošači provere da li su vodomerni šahtovi dobro zatvoreni i da ih ne otvaraju bez preke potrebe. Ukoliko je vodomer postavljen plitko ili se nalazi u podrumskim prostorijama bez prozora, potrebno je preko vodomera staviti neki termoizolacioni materijal poput dasaka, stiropora ili slame. Zavijanje vodomera u krpe ne predstavlja dovoljnu zaštitu. Takođe se preporučuje da potrošači izvrše preventivnu toplotnu izlolaciju cevi u prostorijama domaćinstava koje se slabije greju ili uopšte ne greju, da dvorišne instalacije koje vode do česmi, garaža, šupa i izdvojenih objekata u ovom periodu drže isključene i ispražnjene. Vlasnici objekata u kojima se ne živi ili periodično boravi i u zimskom periodu nema potrošnje vode trebalo bi da iskontrolišu svoje instalacije i vodomere, da zavrnu ventile na vodomeru i ispuste vodu iz instalacija.

Preporuka JKP “Vodokanal” je da potrošači u ovom periodu omoguće čitačima mernih uređaja pristup istima, kako bi prilikom očitavanja vodomera radnici mogli utvrditi eventualni kvar i time sprečiti veću štetu.

Ovom prilikom apeluju na potrošače da prilikom uočavanja kvara vode računa na kom delu instalacija je uočeno curenje. Ukoliko se kvar dogodi na vodomeru ili ventilima u vodovodnoj šahti, za čije održavanje je zadužen JKP “Vodokanal”, potrošači su dužni da pozovu dežurni telefon 464-224 i prijave kvar, kako bi terenske ekipe u što kraćem roku došle i otklonile kvar. Međutim, ukoliko se kvar nalazi na kućnim instalacijama, za čije održavanje su zaduženi sami vlasnici objekata, potrošači treba da pozovu svog vodoinstalatera koji će sanirati isti.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Otkup 2018

Centar za edukaciju

MILANO HOME

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .