20 01 2018 / 23:56

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
21 11 PU "Vera Gucunja" PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 21 novembar 2017 16:04

Bilingvalna nastava

u vrtiću „Đanić“

 

video prilog

 

 

Gradonačelnica i predstavnici „Gerharda“ danas su obišli vrtić „Đanić“, u kome se izvodi bilingvalna nastava.

Vrtić „Đanić“ PU „Vera Gucunja“ Sombor jedan je od vrtića koji je u svoj rad uveo bilingvalnu nastavu. Predškolci ovde uče i nemački jezik. Na ovaj način od malih nogu se upoznaju sa jezikom kroz igru, a kasnije kroz školovanje će nadograđivati svoje znanje i obogaćivati fond reči.

Tim povodom, vrtić „Đanić“ posetila je gradonačelnica Sombora, kao i predstavnici Udruženja Nemaca „Gerhard“. Mališani su na samom početku za goste izveli program koji su pripremili sa svojim vaspitačicama. Tako su se čule recitacije o Somboru, otpevana je pesma „U tom Somboru“ na nešto drugačiji način, a zatim su se predstavili programom na nemačkom jeziku. Otpevali su nekoliko nemačkih pesmica, uz prigodne koreografije.

Gradonačelnica je istakla da će lokalna samouprava ulagati u ovakav način rada, jer je to savremen način rada, po uzoru na mnoge evropske i svetske predškolske ustanove.

Ova poseta bila je prilika da Udruženje Nemaca „Gerhard“ vrtiću „Đanić“ uruči donaciju u vidu bele table i za pisanje, plutanih tabli i didaktičkih materijala, kako bi mališanima učenje nemačkog jezika bilo još zanimljivije.

Direktorka PU „Vera Gucunja“, Aleksandra Perović, ovom prilikom se zahvalila Udruženju Nemaca i gradonačelnici, na podršci i pomoći u realizaciji projekta bilingvalne nastave.

Poseti vrtiću „Đanić“ prisustvovao je i gradski većnik za kulturu i obrazivanje Nemanja Sarač.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Hair by Dusica

Bunjevačko prelo 2018

Robna kuca MILANO

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Welnes centar Banja Junaković

D KOmerc - Hundai
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .