21 10 2018 / 08:03

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
21 11 PU "Vera Gucunja" PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 21 novembar 2017 16:04

Bilingvalna nastava

u vrtiću „Đanić“

 

video prilog

 

 

Gradonačelnica i predstavnici „Gerharda“ danas su obišli vrtić „Đanić“, u kome se izvodi bilingvalna nastava.

Vrtić „Đanić“ PU „Vera Gucunja“ Sombor jedan je od vrtića koji je u svoj rad uveo bilingvalnu nastavu. Predškolci ovde uče i nemački jezik. Na ovaj način od malih nogu se upoznaju sa jezikom kroz igru, a kasnije kroz školovanje će nadograđivati svoje znanje i obogaćivati fond reči.

Tim povodom, vrtić „Đanić“ posetila je gradonačelnica Sombora, kao i predstavnici Udruženja Nemaca „Gerhard“. Mališani su na samom početku za goste izveli program koji su pripremili sa svojim vaspitačicama. Tako su se čule recitacije o Somboru, otpevana je pesma „U tom Somboru“ na nešto drugačiji način, a zatim su se predstavili programom na nemačkom jeziku. Otpevali su nekoliko nemačkih pesmica, uz prigodne koreografije.

Gradonačelnica je istakla da će lokalna samouprava ulagati u ovakav način rada, jer je to savremen način rada, po uzoru na mnoge evropske i svetske predškolske ustanove.

Ova poseta bila je prilika da Udruženje Nemaca „Gerhard“ vrtiću „Đanić“ uruči donaciju u vidu bele table i za pisanje, plutanih tabli i didaktičkih materijala, kako bi mališanima učenje nemačkog jezika bilo još zanimljivije.

Direktorka PU „Vera Gucunja“, Aleksandra Perović, ovom prilikom se zahvalila Udruženju Nemaca i gradonačelnici, na podršci i pomoći u realizaciji projekta bilingvalne nastave.

Poseti vrtiću „Đanić“ prisustvovao je i gradski većnik za kulturu i obrazivanje Nemanja Sarač.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Otkup 2018

Centar za edukaciju

MILANO HOME

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .