13 11 2019 / 15:18

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
2.4.2014. АПЕЛ PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 02 april 2014 16:06

НЕ УБИЈАЈТЕ ПЧЕЛЕ !!!!

Друштво пчелара „Дунав“ Апатин жели да упозна грађанство са обавештењем Управе за заштиту биља Министарства пољопривреде у вези тровања пчела.

У саопштењу овим поводом се између осталог каже : „Вишеструке користи пчела у пољопривреди сваке године угрожавају несавесни корисници средстава за заштиту биља који, без обзира на законске одредбе и високе казне, не спроводе мере заштите биља на начин који не угрожава пчеле и пчеларство. Да не би пчеле биле изложене средствима за заштиту биља, третирање се увек врши у раним јутарњим часовима или касним поподневним часовима (од 18 до 19 часова), када је време без ветра и НИКАДА у време цветања усева и засада и интензивног лета пчела, у најтоплијем делу дана. Ако су присутни корови у фази цветања у воћњацима и виноградима, ПОКОСИТЕ ИХ ИЛИ ИХ ЗАОРИТЕ. НЕ ТРЕТИРАЈТЕ ИХ ХЕРБИЦИДИМА. ПЧЕЛЕ СУ ЗАСЛУЖНЕ ЗА ЈЕДНУ ТРЕЋИНУ УКУПНЕ КОЛИЧИНЕ ХРАНЕ КОЈУ ДАНАС ЈЕДЕМО“.

Цело обавештење Управе за заштиту биља са висином казни за овакве прекршаје може се погледати на сајту Министарства пољопривреде, трговине, шумартства и водопривреде.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .