14 11 2019 / 17:46

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 28 oktobar 2019 16:22

Održana X Međunarodna

smotra amaterskih dramskih

društava

 

Video prilog

Hrvatsko kulturno umetničko društvo "Vladimir Nazor" tokom proteklog vikenda organizovalo je jubilarnu X Međunarodnu smotru amaterskih dramskih društava u Somboru.

Tokom dva dana manifestacije odigrane su četiri predstave. Prvog dana smotre odigrana su predstave "Matora dica" koju je izvela dramska sekcija domaćina Hrvatskog kulturno umetničkog društva "Vladimir Nazor" iz Sombora, predstava je igrana revijalno, budući da je prošle godine za najbolju glumicu na ovom festivalu proglašena Klara Oberman za ulogu upravo u predstavi "Matora dica". Odmah nakon domaćina, odigrana je predstava "Skupština na ćoši" koju izvodi Hrvatski kulturni centar "Bunjevačko kolo" iz Subotice, za najbolju glumicu predstave proglašena je Nataša Vojnić Tunić za ulogu Tilke.

Drugog dana smotre prvo je odigrana predstava "Matane drž' se" koju izvodi Sinjsko pučko kalazište. Prema izboru stručnog tročlanog žirija, nagradu za najboljeg glumca predstave dobio je Marko Bešlić za ulogu Mirka.

Druga predstava, druge večeri smotre, bila je "Pidžama za šestoro" koju je izvelo Amatersko kazalište "Pučka scena" Hrvatske čitaonice Hercegovac. Za glumca predstave proglašena je Zoran Kramarić za ulogu Roberta.

Leu Jevtić, članicu stručnog žirija, pitali smo da li je bilo teško izabrati najbolje glumce iz predstava koje su odigrane tokom X Međunarodne smotre amaterskih dramskih društava.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .