19 05 2019 / 17:07

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
sreda, 13 jun 2018 15:38

26. Pozorišni maraton

od 13. do 17. juna

 

 

 

"Među javom i med snom" je slogan ovogodišnjeg 26. Pozorišnog maratona koji će biti održan od danas 13. juna do 17 juna u Narodnom pozorištu u Somboru.

Uvod u ovogodišnji maraton biće premijera predstave "Samoubica" po delu Nikolaja Erdmana, u režiji Milana Neškovića, u produkciji Narodnog pozorišta Sombor.

Po rečima Mihajla Nestorovića, upravnika Narodnog pozorišta Sombor, ovogodišnju selekciju obeležiće komedije, a somborskoj publici predstaviće se i pozorišni ansambli iz Užica, Kikinde, Beograda i Zagreba.

Pozorišni maraton je omiljena manifestacija Somboraca ali i ljubitelja pozorišta iz ostalih gradova Srbije. U Somboru će biti odigrane predstave koje su obeležile sezonu u svojim sredinama, pa će tako publika između ostalog imati prilike pogledati predstave "Smrt čoveka na Balkanu" Narodnog pozorišta iz Kikinde, "Ožalošćena porodica" Narodnog pozorišta u Beogradu, "Crna Kutija" Beogradskog dramskog pozorišta i "Korešpodencija" Zvezdara teatra iz Beograda.

Izvođenjem predstave "Kad bi Sombor bio Holivud", u subotu, 16. juna, festival spušta svoje kulise, nakon čega će biti održano Svečano zatvaranje 26. pozorišnog maratona i proglašenje glumice i glumca sezone, kao i dodela nagrade "Iza kulisa"

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Pergamona Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .