17 01 2019 / 12:35

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
sreda, 13 jun 2018 15:38

26. Pozorišni maraton

od 13. do 17. juna

 

 

 

"Među javom i med snom" je slogan ovogodišnjeg 26. Pozorišnog maratona koji će biti održan od danas 13. juna do 17 juna u Narodnom pozorištu u Somboru.

Uvod u ovogodišnji maraton biće premijera predstave "Samoubica" po delu Nikolaja Erdmana, u režiji Milana Neškovića, u produkciji Narodnog pozorišta Sombor.

Po rečima Mihajla Nestorovića, upravnika Narodnog pozorišta Sombor, ovogodišnju selekciju obeležiće komedije, a somborskoj publici predstaviće se i pozorišni ansambli iz Užica, Kikinde, Beograda i Zagreba.

Pozorišni maraton je omiljena manifestacija Somboraca ali i ljubitelja pozorišta iz ostalih gradova Srbije. U Somboru će biti odigrane predstave koje su obeležile sezonu u svojim sredinama, pa će tako publika između ostalog imati prilike pogledati predstave "Smrt čoveka na Balkanu" Narodnog pozorišta iz Kikinde, "Ožalošćena porodica" Narodnog pozorišta u Beogradu, "Crna Kutija" Beogradskog dramskog pozorišta i "Korešpodencija" Zvezdara teatra iz Beograda.

Izvođenjem predstave "Kad bi Sombor bio Holivud", u subotu, 16. juna, festival spušta svoje kulise, nakon čega će biti održano Svečano zatvaranje 26. pozorišnog maratona i proglašenje glumice i glumca sezone, kao i dodela nagrade "Iza kulisa"

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Novogodišnje i Božićne Čestitke

Centar za edukaciju

Robna kuca MILANO

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .