15 11 2019 / 17:26

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 05 avgust 2019 15:32

U Somboru

po prvi put organizovano

“Veče uličnih svirača”

 

Video prilog

Manifestaciju „Veče uličnih svirača“, koja je po prvi put organizovana u Somboru, zatvorio je nastup Beogradskog Diksilend orkestra i plesači somborskog Ravangrada. Veče koje nas je vratilo u 20te godine prošlog veka, a čiji je glavni pokrovitelj bio Grad Sombor i Kulturni centar „Laza Kostić“ , okupilo je u centru Sombora izuzetno veliki broj publike.

Program je počeo tačno u 19 časova, kada se sa balkona publici predstavio prvi orkestar i priredio početak džem sešna na otvorenom. Publika je u laganoj šetnji ulicom Kralja Petra I, ispratila nastupe oko 25 muzičara na još devet balkona, koji su svojim nastupom oduševili sve prisutne. Zamisao organizatora je bila da se kroz muziku, ples i film na ulice Sombora vrati zlatno doba džez muzike, kabarea, flaper devojaka, svinga i Diksilenda.

Glavne muzičke zvezde večeri Beogradski Diksilend orkestar, koji je stekao značajnu evropsku reputaciju i do sada održao više od 500 koncerata širom evrope, direktno je zaslužan što se Diksilend ponovo vratio na scenu, na temeljima koje su decenijama gradili svi džezeri sa ovih prostora. „Veče uličnih svirača“, koje je po prvi put organizovano u našem gradu, prema oceni i publike i organizatora i svih aktera je manifestacija koja će zasigurno zaživeti u gradu Somboru.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .