16 12 2019 / 01:47

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 09 januar 2019 15:14

Rešavanje nezaposlenosti

slepih osoba korišćenjem

mogućnosti koje pruža

dizajn zvuka i muzike

 


 

Udruženje „Kulturni centar mladih Vojvodine” sa sedištem u Somboru, tokom ove godine nastavlja projekat čiji cilj je rešavanje nezaposlenosti slepih osoba korišćenjem mogućnosti koje pruža dizajn zvuka i muzike.

Projekat pod nazivom „Use sound to watch around II” je dugoročni međunarodni projekat u okviru programa „Erasmus+”, finansiran od strane Evropske komisije. Radi se o drugom delu, odnosno nastavku istoimenog projekta koji je tokom 2017. godine, organizovala Željka Milošević, harfistkinja i profesorka muzičke škole „Petar Konjović”, koja je i idejni tvorac ovog projekta.

Glavna ideja projekta je da se učesnici edukuju o mogućnostima dizajna zvuka i muzike, kao i o metodama i tehnikama koje ove oblasti pružaju sa ciljem da se smanji nezaposlenost slepih i slabovidih mladih osoba. Kroz niz predavanja, radionica i simulacija procesa učesnici će steći neophodna znanja i primeniti ih kasnije u svojim lokalnim zajednicama.

Najviše će se raditi na temu radija, radiofonskih dela i „stock” audija - prodaje zvuka i muzike na internetu za razne potrebe. U okviru ovog projekta izgradiće se internet platform, koja će služiti slepim osobama za prodaju audio fajlova, ali i za ponudu usluga koje obavljaju u oblasti zvuka, što će omogućiti njihovo angažovanje od strane poslodavaca iz bilo kog dela sveta.

Ovaj projekat okuplja 40 učesnika iz sedam zemalja i to iz Srbije, Albanije, Crne Gore, Bugarske, Turske, Grčke i Italije. Prva aktivnost u vidu trening kursa biće održana u Novom Sadu od 8. do 16. februara, a nakon toga sledi promocija aktivnosti projekta u svim zemljama iz kojih dolaze učesnici, dok će u septembru u Bugarskoj biti priređena završna aktivnost, tokom koje će biti predstavljeni rezultati rada.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .