12 12 2019 / 06:25

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 11 maj 2018 15:26

Otvorena izložba
"Ko je Malvina Hofman?"

 

Video prilog


Izložba posvećena Malvini Hofman, američkoj umetnici koja je pomogla Srbiji otvorena je u četvrtak u Gradskom muzeju Sombor.

O tome ko je  Malvini Hofman rekao nam je autor izložbe Vladimir Čeh. Vladimir je publicista i osnivač Instituta za istoriju oglašavanja u Beogradu i više od dve godine bavi se životom i radom Malvine Hofman .

Na svečanom otvaranju izložbe u četvrtak u muzeju prvo se obratio Branimir Mašulović, direktor Gradskog Muzeja Sombor i Nataša Turkić vd direktora Biblioteke.

Izložbi je prisustvovala i asistenkinja atašea za kulturu iz Američke ambasade, kooridinator projekta Jelena Milisavac, kao i Nemanja Sarač član Gradskog veća za kulturu.

Na izložbi su prvi put javno prikazani crteži koje je gospođa Hofman uradila putujući sa ekipom Crvenog krsta po Srbiji 1919. godine, kao i istoriografski fakti u vezi sa njenim aktivnostima za pomoć Srbiji u Velikom ratu, pronađeni u Geti institutu u Los Anđelesu. U virtuelnoj realnosti predstavljena je skulptura Sv. Franje i na temelju nje urađena bista uz pomoć 3D štampača . Podsećamo da će od 14tog do 19tog maja biti održan Festival Muzeja – „Muzeji za 10 – hiperpovezani muzeji“. I

Vladimir Čeh će izložbu o Malovini hofman voditi 18. maja  u 18 sati.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .