15 10 2019 / 03:52

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 12 maj 2016 15:55

„Музеји Србије,

десет дана од 10 до 10“

- Карта Батинске битке

 

 

 

Градски музеј Сомбор ове године учествује у манифестацији „Музеји Србије, десет дана од 10 до 10“, која ће бити одржана од 12. до 21. маја, односно биће завршена обележавањем „Европске ноћи музеја“. Манифестација је отворена представљањем обновљене карте Батинске битке са светлосним ефектима, према фазама битке.

Карта ће бити уклопљена у простор Сталне поставке, јер је Спомен музеј Батинске битке девастиран и чека се на његово реновирање.

Сутра ће у у склопу манифестације „Музеји Србије, десет дана од 10 до 10“ бити организован Дан отворених врата музејске библиотеке, а од 21 сат ће у дворишту Музеја бити одржана пројекција филма РТВ „Чувари сећања“, који је снимљен поводом 125 година Музеја.

Манифестација „Музеји Србије десет дана од 10 до 10” покренута од самих музеја у нашој земљи, пружа могућност посетиоцима да десет дана током маја бесплатно посећују музеје и уживају у сталним и повременим изложбама, као и занимљивим пратећим програмима. Цилј манифестације је да се стручни рад музеја и њихов значај у прикупљању, чувању, презентовању и публиковању културног блага, учини доступним заинтересованој публици која се, посебно ових дана, позива да активно суделује и да свој допринос у успеху ове корисне идеје. Ове године тема манифестације је„Мој музеј, мој град”.

Програм „Музеји Србије, десет дана од 10 до 10“ у Сомбору

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .