11 12 2019 / 22:39

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 02 novembar 2015 19:52

„Лаза Костић у Сомбору”

Rezultat slika za Zaostavština dr Laze Kostića iz zavičajne zbirke Gradskog muzeja Sombor

 

 

Пројекцијом кратког играног филма „Лаза Костић у Сомбору” у суботу у Галерији савремене уметности Градског музеја Сомбор, затворена је изложба и завршен пројекат  под називом „Заоставштина др Лазе Костића из завичајне збирке Градског музеја Сомбор".

Филм је у форми кратког играног филма и на забаван начин доноси причу о томе како је Лаза Костић постао Сомборац, дотичући се свих битних момената из његовог бурног и богатог живота. У филму играју Иван Ђурић, Милован Филиповић, Страхиња Бојовић, Милијана Макевић и Љиљана Томић Марковиновић, а сценарио и режију потписује Филип Марковиновић.Филм је реализован у оквиру пројекта „Заоставштина др Лазе Костића из завичајне збирке Градског музеја Сомбор”, уз помоћ Министарства културе и информисања Републике Србије.

Подсетимо пројекат  „Заоставштина др Лазе Костића из завичајне збирке Градског музеја Сомбор” чинили су изложба у Градском музеју чији је аутор виши  историчар уметмности Зора Шипош, предавање на тему „Лаза Костић — космополита — полиглота — филозоф” које је 16.октобра одржао проф. др Предраг Чичовачки и пројекција споменутог филма „Лаза Костић у Сомбору”

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .