08 12 2019 / 23:18

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 02 jul 2010 02:00

СУСРЕТ СЛИКАРА У СОМБОРУ

Отварањем Изложбе слика признатог сомборског сликара Павла Блесића почео је 5. сусрет сликара у Сомбору. Изложба је отворена у Галерији Дома ученика који је и домаћин овогодишњег сусрета. Овај сусрет и колонија сликара који ће недељу дана стварати у нашем Раванграду заједнички је пројекат Покрета „Митровица Европска регија“, Удружења ликовних уметника „Сирмиум“ Сремска Митровица, Дома ученика Сремска Митровица и Дома ученика Сомбор.

На ликовној колонији ће учествовати око 15 сликара из Сремске Митровице, Београда, Новог Сада, Ковина и Сомбора. Сви уметници се добро познају јер њихово дружење траје већ 5 година. Изразили су велико задовољство што се ове године друже у, за њих, правом граду уметника, сликара посебно.

„Изложба сликара Павла Блесића је посебно карактеристична по томе што су ово до сада неприказани цртежи истакнутог сомборског уметника. Павле Блесић је вероватно наш једини сликар који слика време,“ рекао је Срето Бошњак, историчар уметности, отварајући изложбу. “Од друге половине 20. века до данас, Блесић поседује универзални карактер који одолева времену, свим стиловима, као да је спона између свега. Његова уметност је живи организам који се препушта различитим интерпретацијама“, рекао је Бошњак.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .