09 12 2019 / 20:28

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 04 oktobar 2019 15:16

Konkurs za izdavanje

prve knjige

autora do 40 godina

u ediciji "Golub"

 


Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ iz Sombora u junu ove godine raspisala je konkurs za izdavanje prve knjige autora do 40 godina u ediciji "Golub". Prema propozicijama konkursa, rukopisi su slati pod šifrom, a konkurs je zaključen početkom avgusta tekuće godine.

Na konkurs je pristiglo 40 rukopisa. Žiri, koji je zasedao u sastavu Branko Ćurčić, Dragan Babić i Đorđe Majstorović, napravio je uži izbor od tri rukopisa: "Nedelja (priče ni o čemu)" Milice Petrović, "Kaktus olovke" Maše Živković i "Prima furia" Marine Radovanović.

U narednoj seriji razmatranja, žiri je odlučio da nagradu Golub za 2019. dodeli rukopisu "Prima furia" Marine Radovanović. Nagrada se sastoji iz objavljivanja knjige, diplome i organizovanja promocije nagrađenog rukopisa.

Prema rečima stručnog žirija rukopis pesničke zbirke "Prima furia" sastoji se iz četrdesetak pesama različitog obima koje se obično ograničavaju na kraći izraz, neretko od tek nekolicine stihova. Uprkos tome, pesme kriju nedvosmislen lirski potencijal, potentnost izraza u razvitku i mogućnost višestrukog čitanja.

Marina Radovanović stekla je obrazovanje na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, a objavljivala je pesme u zbornicima, periodicima, internet časopisima i blogovima. Živi i radi u Novom Sadu.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .