21 01 2020 / 12:38

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 12 septembar 2019 15:36

Književnici Roža Jodal

nagrada „Janoš Herceg“

 Književnu nagradu „Janoš Herceg“ Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“  za 2019.godinu dobila je književnica Roža Jodal iz Novog Sada.

U obrazloženju žirija u sastavu Marije Vašagyi, Peter Šinkovič i Jožef J. Fekete,  stoji : Roža Jodal je svestran prozni pisac sa bogatim izborom tema, isto tako je raznovrstan njen pripovedački jezik. Ocenjivačka komisija je imala u vidu njene pripovetke, romane, radiodrame, priče, objavljivane u više izdanja, kao i njene pozorišne i književne kritike. Komisija je uzela u obzir da Roža Jodal istovremeno neposredno oslovljava mlade i odrasle čitaoce, a u njenom pripovedačkom svetu sa istom važnošću predstvalja problematiku prošlosti i sadašnjice, sve to posmatravši i prikazavši kroz prizmu ljubavi, patnje, zla, propasti, bede i umetničkog bitisanja. Nagrada je dodeljena u znak priznanja za njeno životno delo.

Nagrada će biti uručena u okviru manifestacije “Podunavski dani Janoša Hercega”, koju organizuje somborska biblioteka, 1. oktobra ove godine pod pokroviteljstvom grada Sombora. Podsećanja radi, nagrada se dodeljuje autorima koji kroz svoj rad prepoznaju i predstavljaju osobenosti regije u kojoj žive, u skladu sa filozofijom Janoša Hercega.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .