21 01 2020 / 13:15

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right

SLIČNI ČLANCI

16 10 2011 АПЕЛА ЗА ПОМОЋ El. pošta
MILOSRĐE - APELI ZA POMOĆ
nedelja, 16 oktobar 2011 09:55

ДОКАЖИМО ХУМАНОСТ ПОМОЗИМО НИКОЛИ

Петнаестогодишњем Николи Мајсторовићу из Свилојева, ученику првог разреда Средње техничке школе са Домом ученика, неопходна је хитна операција срчаних зализака, а која се може обавити једино у иностранству. За операцију на Клиници за дечју кардиоваскуларну хирургију, у немачком граду Лајпцигу, потребно је 38.000 евра. Специјалисти из болнице у Њу Џерсију, где је Никола са две и по године имао прву операцију уградње срчаних зализака, која је била врло ризична, дали су гаранцију за залиске 10 година. Прошле су две године како је истекла гаранција америчких лекара. Николино срце све слабије ради!
- У нашој земљи се обавља операција зализака, али је код Николе та операција ризичнија, због чега смо препоручили иностранство. Има назнака да ће се потписати протокол о сарадњи са болницом у Женеви, па би се у наредним годинама такве операције лакше остваривале - изјавила је професор др Ида Јовановић, са Клинике у Тиршовој - која надгледа Николино здравље.
Клиници је недавно стигао одговор Универзитетске дечје клинике из Лајпцига, која је прихватила да изврши операцију након увида у здраствену документацију, али и предрачун трошкова који износе 38.000 евра.

Дечакова родитељи, мајка Јованка и отац Милан, који су са Николиним стрицем, у вихору рата, избегли из Удбине настанивши се у Свилојево, село крај Апатина, једва имају да подмире основне потребе свог сина и ћерке Тање, који су обоје добри ученици, јер су им једини извор егзистенције повремени пољски радови.

- Сваки дан стрепим за синовљево здравље. Даноноћно се борим за њега. Нас петоро у кући живи од наднице коју зарадимо бавећи се сезонским пољским радовима. Посла је све мање, а већина новца оде на лекове, и не знам како да подмирим основне животне потребе своје двоје деце - јецајући прича мајка Јованка, која се, иако не губи веру да ће добити помоћ од државе, превасходно узда у помоћ хуманих људи .

Приликом прве операције у Њу Џерсију велику помоћ пружила им је Екуменска хуманитарна организација, а сада су се посла око прикупљања неопходних 38.000 евра прихватили, осим осталих, и волонтери Канцеларије за младе Општине Апатин, као и Николини другари, ученици Средње техничке школе са Домом ученика из Апатина.ДОКАЗИМА ХУМАНОСТ, ПОМОЗИМО НИКОЛИ!

Жиро - рачуни:
Рачун за помоћ дечаку је отворен на име мајке Јованке Мајсторовић у Војвођанској банци.
Динарски жиро рачун је: 355-3200126400-85
Девизни рачун:
СВИФТ: ВБУБРС22
ИБАН: РС 353550003200115541170.

 


Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .