14 12 2019 / 09:04

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 25 decembar 2018 15:50

Pala zadnja klapa

filma „Porajmos“

 

Proteklog vikenda pala je zadnja klapa kratkog igranog filma „Porajmos“ rađenog po motivima istoimenog romana somborskog pisca Dušana Savića.

Prisustvujući snimanju zadnjih scena filma, Dušanka Golubović, gradonačelnica Grada Sombora je istakla da će film na najbolji mogući način da promoviše Sombor i da pokaže da grad ima potencija da se upravo u njemu snimi kvalitetan i dobar film.

Ovu antiratnu dramu režira Gorčin Stojanović, poznati srpski režiser i bliski saradnik Narodnog pozorišta Sombor,  scenografiju je radio Milenko Jeremić, producent je Dušan Jović, a scenaristi su Dušan Jović i Dušan Savić. Direktor fotografije  je Somborac Đorđe Arambašić.

U filmu igraju mahom somborski glumci ili oni koji su na neki način povezani sa Somborom. Glavna uloga u filmu poverena je glumcima: Banetu Jerkoviću,  mladom Slavenu Došlo i Vanji Nenadić, potom Ivani V.Jovanović, Biljani Keskenović, Ervinu Hadžimurtezić i drugima.

Grad Sombor pored Saveza jevrejskih opština Srbije podržava snimanje ovog filma, koji govori o sudbini mađarske Jevrejke Žuže, romskog violiniste Dejana i nemačkog oficira Franca, na početku rata u Somboru, a potom u koncentracionom logoru. U filmu su prikazani i neki istorijski događaji iz tog perioda.

 

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .