13 11 2019 / 16:03

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 13 februar 2015 18:21

“Тежина ланаца 2”

Борис Малагурски

Резултат слика за Борис Малагурски

 

 

Градска библиотека и Српска читаоница у недељу 15. фебруара организују пројекције филма “Тежина ланаца 2”, редитеља Бориса Малагурског. Предвиђене су две пројекције у терминима од 18 и 21 час , у Сали Српске читаонице “Лаза Костић”. Након сваке пројекције, присутни ће имати прилике да разговарају са редитељем. Карте се по цени од 150 динара могу купити у “Годо Пуб-у” и “Салашу у срцу града”

После значајног успеха свог документарца "Тежина ланаца" из 2010. године, талентовани млади редитељ Борис Малагурски је недавно кренуо на европску и светску турнеју са наставком истоименог филма. Као и ранија остварења Малагурског,  и овај филм је финансиран донацијама обичних људи широм света, пре свега дијаспоре у Аустралији, Канади и Америци, који помажу младе људе који желе нешто да промене, да уједине дијаспору и матицу и да стварају једну другачију будућност.

Док се у првом делу углавном бави умешаношћу западних сила у распад Југославије, у наставку Малагурски објашњава како су неолиберализам и тзв. шок-економија засновани на Вашингтонском консензусу довели многе земље до руба пропасти. Аутор се бави радом невладиних организација у Србији и тиме ко су заправо њихови финансијери. Саговорнике за потврду својих теза Малагурски је нашао у реномираном лингвисти Ноаму Чомском, редитељу Оливеру Стону и Карли дел Понте. Од светске премијере 20. новембра на Монтекасино филмском фестивалу у Јоханезбургу, филм је приказан Шведској, Мексику, Немачкој…Борис Малагурски је одрастао у Суботици. Године 2005. емигрирао је у Канаду и направио документарни филм о свом одласку из Србије који је назвао “Тhе Canadа Projecт”...следе филмови “Косово: Можете ли замислити?”, “Тежина ланаца” “Претпоставке и правде”, “Београд”…Медији у Србији су га назвали “српским Мајкл  Муром”

 

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .